Després de 26 anys a J. Crew, Lyons es va acomiadar de la marca de retail a la que va revolucionar amb el seu estil preppy eclèctic

Faldilles de plomes amb camises blanques. Vestits d’estil pijama. Bufandes de tul. Pantalons de lluentó amb jerseis de cashmere. Tot, sempre, acompanyat d’ulleres de pasta negres. Amb aquest particular estil, la dissenyadora Jenna Lyons va aconseguir convertir-se en una de les cares més visibles de la moda nord-americana, així com l’indiscutible reina del retail, al costat de la qual J. Crew va deixar de ser una simple botiga de jerseis per a tornar-se una marca a seguir, amb fanàtiques com Michelle Obama i Katie Holmes.

No obstant això, al cap de 26 anys de treball amb la marca, Jenna Lyons va anunciar la seva renuncia com presidenta i directora creativa de J. Crew, després de que la cadena experimentés un descens de ventes i patís per l’increment de popularitat de una de les seves marques germanes, Madewell.

“Estimo la moda perquè pot canviar qui ets, com et sentis, i això pot ser màgic” – Jenna Lyons

Si bé per als fundadors de J. Crew la “J” del nom de la marca no té cap significat, l’última dècada ha fusionat aquesta inicial a Jenna Lyons, qui no solament se ha convertit en una icona de la moda, sinó també en l’encarnació de la marca. No obstant això, aquesta unió entre ambdós no sempre va ser tal.

Nascuda a Boston i criada a California, Lyons va patir durant tota la seva infància i adolescència les conseqüències d’una malaltia congènita, incontinentia pigmenti, que marcava la seva pell i feia que els seus cabells se li caiguessin: “la condició em va fer més introvertida, però també es la raó pel que estimo la moda, perquè pot canviar qui ets, com et sentis, i això pot ser màgic”, va afirmar Lyons.

Poc després de graduar-se de la escola Parsons de Nova York, Lyons va ingressar a J. Crew com assistent de disseny del sector masculí de la marca gràcies a una sèrie de esbossos que van impressionar a la dissenyadora líder, Emily Woods. Després de un ascens al càrrec de Vice Presidenta de Dissenys Femenins, la carrera de Lyons es va consolidar en 2008 gràcies al flamant CEO de la marca, Millard Drexler, qui va veure el potencial en Lyons per a transformar-se en més que una dissenyadora.

Junts, Lyons i Drexler van aconseguir donar-li una identitat distintiva a la marca, indissociable de l’estil preppy-chic de la dissenyadora, que prioritza tant les peces com la importància de la seva combinació. “Jenna manipula les robes com un xef àgil barrejat amb un vident”, va comentar Leandra Medine, de Man Repeller, mentre The New York Times la va batejar “la dona que vesteix als Estats Units”.  El catàleg de J. Crew i la seva web fins i tot va incloure els “Jenna’s picks”, una secció amb les peces elegides per Lyons per a cada edició que l’afirmava com trendsetter.

En el seu comiat, Lyons va ressaltar l’honor de treballar per a J. Crew, al temps que va manifestar la seva emoció per “veure el pròxim capítol” de la marca, i “per la oportunitat que tindran altres líders creatius a l’hora de assumir noves responsabilitats”. Tant els projectes pròxims de Lyons com el futur de l’estil de la marca encara són desconeguts.