Desigual va anunciar al seu primer director artístic: Jean-Paul Goude, icona de la moda dels 80 qui, amb Kim Kardashian, va ser el responsable de “trencar internet” l’any 2014

 

L’any 1984, Thomas Meyer va confeccionar una peça que, sense saber-ho, marcaria un punt d’inflexió en la moda espanyola: unint trossos de texans, l’emprenedor suís va crear una original caçadora, la primera peça de la marca catalana Desigual.

Coneguda per la seva desimboltura i la seva falta d’inhibició amb els colors i els estampats, Desigual va aconseguir posicionar-se com una de les firmes espanyoles de moda més importants de l’última dècada. No obstant això, la companyia actualment es troba en ple procés de transformació, al procurar ampliar el seu públic i el seu volum després de veure el seu ritme de creixement interromput el 2015.

Com es va revelar fa pocs dies, part d’aquesta transformació no passarà solament pels números i els canvis de directius, sinó que també posarà en mans del fotògraf, dissenyador, il·lustrador i realitzador francès Jean-Paul Goude la direcció creativa de la marca.

 

 

Amb més de 40 anys a la indústria, Goude, exmembre del cercle artístic d’Andy Warhol, va ser responsable de l’estètica que va definir a l’artista Grace Jones, un dels emblemes definitoris de la dècada dels anys 80.

Després de vídeos musicals i campanyes per marques com Chanel, Kenzo i Azzedine Alaïa, Goude va ser, amb Kim Kardashian, responsable de la imatge que va “trencar internet”, en la que es veia una Kardashian nua agafant una copa de xampany amb el seu cul. La foto reproduïa una imatge anterior capturada per Goude, “The champagne incident”, de 1976.

Com a director arístic, Goude serà el primer en el càrrec dins de l’empresa catalana, i desenvoluparà tasques de disseny de producte, marketing i esdeveniments, així com la creació d’una col·lecció càpsula per a dona, amb una primera mostra del futur de la marca a la Setmana de la Moda de New York, on es va exhibir la temporada primavera/estiu 2018.

 

So far So Goude at PAC Milano #pacmilano #tods @pacmilano #sofarsogoude @tods

A post shared by Jean-Paul Goude Official (@jeanpaulgoudeofficial) on

 

“M’agraden els reptes, i ajudar a Desigual a renovar la seva imatge sense perdre de vista el seu ADN és una tasca apassionant. Espero estar a l’alçada de les circumstàncies”, va expressar Goude.

El repte de Goude, en aquest cas, implicarà imprimir-hi respectabilitat a una marca que, si bé compta amb el seu propi show a la Fashion Week de New York des de 2013 i té 500 botigues en 100 països, no aconseguí guanyar els elogis de la indústria.

Imatge: Flickr – Jimmy Baikovicius