Postgrau en Fashion Design and Styling

FITXA

Durada de cada edició: 4 mesos

Edició tardor: d’octubre a febrer

Edició primavera: de març a juny

Horari: tardes alternes de 18:30h a 21:45h

Modalitat: presencial

Idioma: castellà/català

Crèdits: 30 ECTS

Accés: Graduats universitaris, tècnics superiors de cicles formatius i professionals.

Admissions:

EATM | ESDi Barcelona

Tel. (+34) 93 416 00 00

Fax. (+34) 93 237 74 74

Mail: info@eatm.com

Localització: Passeig de Gràcia, 114 pral. Barcelona

Possibilitat de màster: és possible obtenir un diploma de màster si es complementa aquest postgrau amb qualsevol altre dels postgraus d’especialització EATM i ESDi:

Postgrau en Comunicació, Màrqueting i Promoció de Moda
Postgrau en Disseny de Bany, Llenceria i Home/Activewear

Brand partner: Antonio Miró

Antonio Miró

 

Sol·licita informació

Sol·licita informació

(especifica postgrau d’interès)

POSTGRAU EN FASHION DESIGN AND STYLING


El món de la moda no s’acaba amb els dissenyadors. Sustentant cada marca, cada col·lecció, cada publicació i cada esdeveniment, hi ha un grup de professionalsde diferents perfils que aporten el seu know-how a la cadena industrial de la moda i bolquen la seva capacitat d’innovació en diferents àmbits: dissenyadors, product managers, estilistes…

A través d’aquest postgrau en Fashion Design and Styling, podràs accedir a una formació integral sobre aquesta indústria, no només comprenent la gestió de la moda, sinó amb la creativitat com a punt de partida i referència per a tota producció.

Per aconseguir aquest coneixement multidisciplinari, el postgrau aposta per combinar les classes presencials amb visites a empreses vinculades al programa (tallers, ateliers i dissenyadors locals) i a esdeveniments d’interès a la ciutat, així com entaular contacte amb professionals i companyies de prestigi que recolzin la visió dels projectes finals.

 

 


 

OBJECTIUS

Els objectius del Postgrau en Fashion Design and Styling són:

 • Adquirir un coneixement integral, encara que no per això superficial, sobre els diferents processos de la indústria de la moda, especialment per a estudiants i professionals que no provinguin del sector.
 • Determinar els diferents elements que constitueixen una marca de moda, des del target, els segments del mercat i l’adaptació de les creacions a les tendències previstes. Estar al dia amb les últimes tendències en línies, textures i colors, i poder identificar els mecanismes de canvi de la indústria
 • Desenvolupar recerques creatives en un projecte.
 • Aprendre el procés de desenvolupament d’una col·lecció.
 • Dur a terme recerques tècniques a nivell de patronatge i fitting.
 • Adquirir els coneixements i les habilitats necessàries per gestionar de manera òptima la imatge que es pretén transmetre en cadascun dels àmbits de la moda.
 • Gestionar totes les fases d’un procés creatiu en moda, des de la ideació inicial a la realització.
 • Conèixer la història de les tendències i projectar les seves possibilitats futures (coolhunting).
 • Aprendre a organitzar accions i esdeveniments de moda en diferents tipus de plataformes.
 • Identificar els diferents rols de la indústria i comprendre la seva vinculació amb el consumidor final.
 • Proposar estratègies de presentació, venda i distribució comercial.
 • Comprendre el sistema de comunicació dels productes de l’àmbit de la moda

 

 


 

DIRIGIT A

 

 • Professionals que tenen un projecte de marca i bona base empresarial, però no disposen de suficient informació sobre el sector de la moda i les seves pròpies dinàmiques.
 • Graduats en periodisme i publicitat, RRPP, sociologia, Belles arts, comunicació i màrqueting.
 • Graduats en disseny de producte, interiors o gràfic, product managers.
 • Professionals interessats a introduir-se, aprofundir i actualitzar coneixements en les diferents especialitats en l’àmbit de la moda.
 • Recentment graduats de diferents nivells, que coneixen els processos de producció, però desitgen actualitzar-se en els nous processos industrials, en la detecció de tendències i en l’estilisme de moda.
 • Professionals del món de la moda que desitgen millorar la definició i promoció de la marca, la comunicació i el màrqueting emprant tot el potencial de les tecnologies digitals.
 • Estudiants i professionals que no provenen del sector de la moda i desitgen introduir-s’hi des de l’inici, per a un canvi d’orientació laboral o aplicar nous coneixements.

 


 

PROFESSORS, EXPERTS I COL·LABORADORS

 

Núria Mora - Dissenyadora i fashion consultant

 

Va crear el seu estudi de disseny en 1987, després de treballar en Fred Perry i Cortefiel, creant una marca pròpia, amb la que desfila en les passarel·les Gaudí i Cibeles. Va crear col·leccions de camiseria, festa i núvies per a altres firmes de moda com Burberry o Rosa Clarà. Va realitzar varies col·leccions de ulleres per a Optica 2000, i va obrir la seva botiga en el Bulevard Rosa de Passeig de Gràcia en Barcelona. Realitza estilismes per a photoshoots i va obtenir el premi Lux a la millor foto de moda. Intervé en diversos programes de TV. Posteriorment, es fa  càrrec de la direcció creativa d’una empresa catalana d’implementació internacional. Ha format part de diversos jurats en recerca de nou talent. És assessora de disseny i esdeveniments de moda, i ha estat directora creativa de continguts de 080 Barcelona Fashion.  

 

 

Albert Villagrasa - Director creatiu d'Antonio Miró
Zazo&Brull - Dissenyadors de moda

 

Barcelona, Madrid, Paris, Viena, Amsterdam, Tokio o Brasil són alguns dels escenaris en els que els dissenys de Xavier Zazo i Clara Brull han desfilat amb les col·leccions de la seva avantguardista firma de moda femenina Zazo&Brull. Xavier i Clara constitueixen  un tàndem únic a la hora d’experimentar amb els volums i la contraposició entre teixits armats i teixits volàtils. Les seves col·leccions es caracteritzen per la individualitat de les seves peces i una recerca constant de noves siluetes. En aquests 17 anys de constant creació, la seva obsessió amb donar-li significat a les peces els ha portat a col·laborar en altres àmbits artístiques com en les edicions de Projecte Gènere en Barcelona o la presentació de la seva col·lecció A/W 10-1 Frágil, que es va donar a conèixer en Arts Santa Mónica de la Ciutat Comtal a mode d’exposició. Han col·laborat amb artistes com Alicia Framis en la seva exposició “From China with Love”, en la “Ante Gelink Gallery” d’Amsterdam o amb l’artista Björn Tagemose.  La seva obra no ha passat desapercebuda per les més importants magatzems de moda internacional: Vogue UK per Mario Testino, GAP Press, Collezioni, Glamour Italy, Vogue France, Brasil i Espanya, l’Officiel Paris, Collections, Surface, Stilomag, On diseño, Sport&Street, I-D, Fashion Windows, Neo2 i WGSN, entre altres. En el concurs internacional “El Botón”- Mango Fashion Awards-, Zazo&Brull va ser una de les 10 firmes finalistes com únics representats espanyols.

 

Dani Fuentes - Expert en comunicació
Jaume Vidiella - Estilista
Alex Agulló – XXL Comunicación
Carole Touati - LELOOK

 

Especialitzada en observació i previsió de tendències, Carole Touati, francesa establida a Barcelona, va fundar Lelook (lelook.eu), consultoria creativa versàtil especialitzada en moda, a l’any 2007. Pionera del street style a Espanya, s’ha especialitzat en direcció creativa per a marques de moda, consultoria en tendències i nous talents, recerca de creatius per a l’industria i també ofereix una gama completa de serveis a l’avantguarda de la moda. Col·labora actualment amb la marca d’eyewear Alfred Kerbs com directora creativa i amb Inditex, tant per a l’organització de jornades de formació com en el suport als departaments de RRHH per a la selecció de candidats, entre altres. A banda, ha creat fa poc temps un espai a Barcelona, Coco Coffice, per a nòmades digitals.

 

 

Piluka de Echegaray - Personal Shopper Deluxe

 

 

Experta assessora d’imatge i personal shopper, amb formació de coach personal. Dedicada a l’estudi de la imatge personal des de fa més de 15 anys i fundadora de Personal Shopper Deluxe i de l’Institut Piluka de Echegaray.

 

 

Miquel Malaspina - Expert en estilisme i creativitat

 

 

 

 

Francesca Tur - Tendencias TV

 

 

 

Carlos Vidal - Social Media Equipo Singular
Santí Mallorquí - Organic Cotton Colours

 

Santi Mallorquí va començar la seva carrera en el sector orgànic quan va visitar per primera vegada la Biofach, fèria de referencia en productes ecològics al 2005. Format en el sector de la distribució, exercia de director per a una empresa de restauració amb centre propi de producció. Al 2010, després de diversos projectes en el sector ecològic, va adquirir l’empresa Organic Cotton Colours, amb 25 anys de presència en el sector del tèxtil orgànic.

 

 

Dani G Elizondo - Estilista
Jesus Andres - Celebrities i influencers

 

 

 

 

 

SORTIDES PROFESSIONALS

 • Dissenyador de moda.
 • Estilista.
 • Visual Merchandiser.
 • Periodisme de moda. Editor de moda.
 • Product Manager.
 • Consultoria/assessoria de moda, màrqueting i retail.

 


PROGRAMA D’ESTUDIS

 

 

 1. Mòdul transversal: Base de coneixement general del circuit de la moda.
 2. Mòdul d’especialització: Projecte Final de Postgrau. Portfoli shooting.
 3. Mòdul d’aprofundiment en cadascuna de les 5 àrees específiques de l’àmbit de la moda:
Àrea d’Estudi 1: Tendències i branding

a) Introducció: Una mirada a la història de les tendències fins a l’arribada del prêt-à-porter.

 

b) Recerca inicial: 

-El procés de creació d’una marca

-El concepte i la marca

-A qui es dirigirà la meva marca

-Anàlisi del target

-Segments de mercat

-Previsió de tendències (coolhunting)

Àrea d’Estudi 2: Immersió en la col·lecció

Processos i timmings en la creació d’una col·lecció, producció i servei:

 

a) Recerca creativa:

-Concepte i estil, estudi de les tendències i del color.

-Revisió de col·leccions de prêt à porter dona i home, infantil i premamà.

-Bany, llenceria i activewear. Alta costura, núvies i cerimònia.

-Inspiració: moodboard, quadern d’esbossos i materials.

-Materials i processos sostenibles i cura del medi ambient. Traçabilitat de la peça.

b) Recerca tècnica:

-Introducció al patronatge i fitting, talles, adaptacions i fitxes tècniques.

-Estudi d’estampats i disseny gràfic. Exclusives.

-Teixits a la plana i circular. Nomenclatures.

Àrea d’Estudi 3: Comunicació i màrqueting
-Pla de comunicació.

Showroom de col·leccions.

-Accions i esdeveniments de comunicació.

-Plataformes de moda. Passarel·les i esdeveniments.

-Relació amb els mitjans i publicitat.

-Relació amb líders d’opinió: celebritiesvips, bloggers, etc.

-Relacions institucionals.

-Rodes de premsa. Notes de premsa.

-RRPP en presentacions i passarel·les.

-Protocol i sitting en presentacions i passarel·les.

Photocall.

Sponsoring.

a) Professionals que convergeixen:

-Agències de comunicació i RRPP.

-Editor de Moda: l’editorial de moda i recerca d’últimes tendències.

-Periodista: el reportatge i la recerca de les notícies de moda per a mitjans gràfics, digitals o TV.

– Influencer/bloggercoolhunter i personalització de les tendències.

Community Manager: dinamització, interacció amb consumidor final. Accions de fidelització, concursos, sorteigs…

b) Plataformes i esdeveniments:

Com s’estructura una plataforma de promoció.

Continguts:

-Passarel·la.

-Àrea comercial i showroom.

-Activitats paral·leles: Exposicions, concursos, conferències, etc.

-Col·laboracions i institucions: Patronals, ONGs, escoles, etc.

-Programa OFF.

-Equips de treball.

Àrea d’Estudi 4: Estilisme
-Referents històrics.

-Història de la fotografia.

-Procés creatiu. Temàtica i localitzacions.

-Direcció d’art. Plató, posada en escena. Agències de models i coordinació de càsting.

-Estilisme per a la comunicació audiovisual i digital: Editorials de moda, shootings publicitaris, e-commerce, televisió.

-Estilisme per a passarel·la.

Àrea d’Estudi 5: Àrea comercial
a) Distribució de col·leccions:

-Estratègies de presentació i venda: fires internacionals, showrooms, retail, distribuïdors, cadenes…

-Fires de moda. Retail. E-Commerce i sistemes multicanal.

-Internacionalització. E-commerceAPP’s i outlets específics.

b) Presentació de col·leccions i professionals que convergeixen:

Creadors i firmes:

-Director d’art

-Models

-Agencies i bookers

-Fotògraf de moda.

-Estilista.

-Perruqueria i maquillatge.

Visual merchandising.

c) Diversificació: Segones línies

-Innovació: Cerca de noves fórmules. Globalització de la moda. Crowfunding i innovació en el finançament i distribució de productes.

-Formació i orientació laboral.

POSSIBILITAT DE MÀSTER:

És possible obtenir un diploma de Màster si es complementa aquest postgrau amb qualsevol un altre dels postgraus d’especialització EATM i ESDi:

Postgrau en Comunicació, Màrqueting i Promoció de Moda
Postgrau en Disseny de Bany, Llenceria i Activewear


Admissions:

EATM | ESDi Barcelona.
Tel. (+34) 93 416 00 00
Fax. (+34) 93 237 74 74
Mail: info@eatm.com

Passeig de Gràcia, 114 pral. Barcelona