Postgrau en Comunicació, Màrqueting i Promoció de Moda

FITXA

Crèdits: El programa complet consta de 30 crèdits ECTS.

Direcció Postgraus: Nuria Mora.

Període Lectiu: Del 22 d’octubre al 11 de febrer

Lloc d’impartició: EATM, Escola d’Artes i Tècniques de la Moda / Passeig de Gràcia 114 pral.

Horari: Dilluns, dimarts i dijous de 18:30 a 21:45

Modalitat: Presencial.

Idioma: Les llengües oficiales d’impartició del postgrau són el castellà i el català.

Accés: Accés mitjançant una titulació universitària, cicles formatius de grau superior o a través d’experiència laboral.

Sol·licita Informació

Sol·licita Informació

(especifica postgrau d’interès)

POSTGRAU EN COMUNICACIÓ, MÀRQUETING I PROMOCIÓ DE MODA


 

PRESENTACIÓ

 

El Postgrau en Comunicació, Màrqueting i Promoció de Moda t’ensenyarà a orientar el creixement d’una marca. El principal objectiu és formar professionals amb una visió estratègica enfocada en el posicionament i desenvolupament d’una firma en l’àmbit on i offline.


S’estudiaran mètodes tradicionals i innovadors per arribar al consumidor final i a la premsa nacional i internacional a través de la comunicació visual per mitjà de la imatge, el concepte, la creativitat, la qualitat i els valors de la marca. Per a això, s’analitzarà l’entorn social, econòmic i polític; observar les tendències i conèixer les eines és una de les claus per detectar els canvis propis en la indústria de la moda. 

Una formació integral en tendències i branding, sumada a un coneixement sobre la innovació en moda i el funcionament de la indústria, també et permetrà introduir-te en el món del fashion journalism, aportant una perspectiva crítica o informativa a lectors i espectadors àvids per saber què els depara la indústria. Comprendre l’entorn de la moda, els seus canvis i les seves possibilitats en un futur et permetrà analitzar des de col·leccions de moda i passarel·les internacionals fins a les grans estratègies dels gegants de la indústria.

 

 


 

OBJECTIUS

Els objectius del Postgrau en Comunicació, Màrqueting i Promoció de Moda són:

 • Desenvolupar tàctiques i estratègies de comunicació per al creixement i desenvolupament d’una marca, promovent els seus valors.
 • Elaborar plans de comunicació amb la premsa i els mitjans.
 • Orientar la omnicanalitat mitjançant eines de comunicació on i offline.
 • Incrementar les habilitats de recerca de noves tendències de moda.
 • Desenvolupar continguts crítics o informatius sobre la indústria de la moda i les seves novetats.

 


DIRIGIT A

 

Graduats en disseny de moda i estilisme, producte, interiors o gràfic, tècnics superiors en assessoria d’imatge, estilisme, gràfic, màrqueting, product managers. Professionals interessats en introduir-se, profunditzar i especialitzar-se en comunicació i màrqueting aplicats a la moda, relació anb mitjans, dirigir i gestionar esdeveniments, relacions institucionals i relacions públiques. Professionals que, a més, vulguin introduir-se en l’àrea comercial aplicant sistemes de distribució i comercialització, conèixer les noves tendències i fórmules en el camp de la distribució i la venta.

 


BRAND PARTNER

XXL COMUNICACIÓN

XXL Comunicación


PROFESSORS, EXPERTS I COL·LABORADORS

 

Alex Agulló - XXL Comunicación

 

Després d’estudiar publicitat i relacions públiques a la Facultat Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, es va iniciar en el camp de la comunicació, incorporant-se a l’equip d’XXL Comunicación. Des d’assistent de direcció a director de producció, Agulló és, actualment, responsable de Comunicació i Relacions Públiques de la part de moda de la mateixa empresa. Imparteix puntualment classes en els Màsters de comunicació i moda de la mateixa universitat en la que va cursar els seus estudis.

Daniel Fuentes - Equipo Singular

Llicenciat en Periodisme, especialitzat en Comunicació i Màrqueting de Moda. Els primers anys de la seva carrera professional es va centrar en l’àmbit periodístic, treballant per a mitjans de comunicació nacionals, creant continguts audiovisuals i col·laborant puntualment com a especialista en moda. Al 2013 va donar un gir a la seva carrera per a dedicar-se plenament a la comunicació de marques del negoci de la moda. Des de gener de 2014 forma part de l’equip de moda de la prestigiosa agència de comunicació Equipo Singular. Actualment exerceix com a Director de Comptes a Equipo Singular, com a responsable de comptes de Pronovias, 080 Barcelona Fashion, le coq sportif, La Roca Village, entre altres, i dirigeix projectes puntuals per a nombroses firmes de moda i luxe nacionals i internacionals.

Francesca Tur - Tendencias TV
Cristina Randuá - B&C Agents

Creadora i fundadora del Showroom B&C Agents al 1991, representa per a tot el mercat nacional i d’Andorra marques com Aspesi, Joseph i Fabiana Pilippi, entre altres. Propietària de la botiga de marques internacionals Santa Teresa, al barri de Gràcia, amb firmes com Isabel Marant Etoile, Forte Forte, Faith Connexion, See by, etc. Ha estat responsable de compres a Daniel G i Jordi Cuesta, i Directora Comercial a Purificación García, col·laborant en col·leccions i desfilades. 

Carlos Vidal - Equipo Singular

Després de realitzar estudis de Publicitat a l’Universitat Abat Oliba CEU de Barcelona, ha dedicat més de 10 anys al món de la comunicació, treballant en agències de publicitat i comunicació, i compaginant això amb col·laboracions amb diferents mitjans com El Periódico de Catalunya o l’edició online de La Vanguardia. Actualment es Directora de Relacions Públiques Digitals a l’agència Equipo Singular, des d’on va desenvolupar plans de comunicació digital estratègica, que inclouen influencer management, gestió de continguts digitals i xarxes socials.

Gemma Armengol - White Line

Gemma Armengol es la CEO i fundadora del showroom White Line. Després d’estudiar Disseny Gràfic i Màrqueting, va estar vivint a Londres durant tres anys, on va treballar per a diferents creatius del sector de la moda i la publicitat. Al 2014 va crear l’empresa a Londres, però al poc temps es va traslladar a Barcelona per a tenir una major proximitat amb els clients i el mercat. Actualmente, White Line representa 12 marques a nivell nacional que comparteixen uns mateixos valors de producció local, artesanal, qualitat i imatge.

Núria Mora - Dissenyadora i fashion consultant

Va crear el seu estudi de disseny en 1987, després de treballar a Fred Perry i Cortefiel, creant una marca pròpia, amb la que desfila a les passarel·les Gaudí i Cibeles. Va crear col·leccions de camiseria, festa i núvies per a altres firmes de moda com Burberry o Rosa Clarà. Va realitzar varies col·leccions d’ulleres per a Optica 2000, i va obrir la seva botiga al Boulevard Rosa de Passeig de Gràcia de Barcelona. Realitza estilismes per a photoshoots i va obtenir el premi Lux a la millor foto de moda. Intervé en diversos programes de TV. Posteriorment, es fa càrrec de la direcció creativa d’una empresa catalana d’implementació internacional. Ha format part de diversos jurats en recerca de nou talent. És assessora de disseny i esdeveniments de moda, i ha estat directora creativa de continguts de 080 Barcelona Fashion.  

SORTIDES PROFESSIONALS

 

 • Agències de Comunicació i RRPP
 • Agències de Publicitat
 • Retail i Visual Merchandising
 • Coolhunting
 • Community Manager
 • Periodisme de Moda
 • Consultoria de Moda i Màrqueting o Retail
 • Showrooms comercials i distribuidors de moda
 • Màrqueting per a espais comercials i ecommerce

 

PROGRAMA D’ESTUDIS

 

Mòdul Professional 01: Coneixement general de l’àmbit de la Moda (3 ECTS)

Tendències segle XIX i XX.  El sistema moda: investigació, creació, tècniques i processos. Mercat de la moda: Prêt-à-porter dona i home; infantil i premamà; núvies i Alta Costura; bany i llenceria; calçat i complementes. Anàlisis de marques i dissenyadors. Plataformes de promoció de la moda: estructura i organització d’una passarel·la.

Mòdul Professional 02: Comunicació i Màrqueting (11 ECTS)
 • Sociologia i tendències. Entorn social, polític i econòmic. Globalització. Entorns tecnològics i geogràfics. Innovació en nous valors: Ecologia, medi ambient i ètica empresarial. Nous materials ecoeficients. El valor del handmade.
 • Cultura i moda: Art, cinema, teatre, televisió i música. Fashion films i fotografia artística. 
 • Anàlisi del funcionament d’un showroom
 • Elaboració de pla de comunicació, RRPP, màrqueting. Metodologies tradicionals i últimes tendències.
 • Elaboració i redacció de notes de premsa i continguts per a plataformes digitals. Taller d’escriptura.
 • Relació amb els mitjans escrits i online. Relació amb periodistes i editors de moda.
 • Publicitat, estratègies de creació publicitària.
 • Gestió de celebrities. Protocol institucional.
 • Plataformes de promoció de la moda. Passarel·les i esdeveniments. Direcció d’art. Agències de models i coordinació de càsting. Wedding Planner.
 • Comunicació audiovisual: Fotografia de passarel·la i editorial, fashion films, canals de TV.
 • Noves tecnologies: Màrqueting digital, xarxes socials i web. Bloggers i influencers.
 • Gestió de l’informació (reports). Clippings.
 • Visita guiada a un gabinet de comunicació.
Mòdul Professional 03: Distribució i Màrqueting (8 ECTS)
 • Estudi del perfil dels nous consumidors i estils de vida.
 • Presentació i distribució de col·leccions, professionals que conflueixen.
 • Anàlisi de les fires de moda, showrooms i distribuïdors.
 • Anàlisi dels distints sistemes: Retail. franchising, multimarca, atelier.
 • Espai comercial i noves experiències de compra.
 • E-Commerce i sistemes omnicanal.
 • Màrqueting digital. Community manager. Atenció al client.
 • Innovació: Recerca de noves fórmules. Globalització de la moda. Crowfunding i innovació en el finançament i distribució de productes.
 • Visita a botiga de referència, showroom comercial, atelier.
Mòdul Professional 04: Formació i orientació laboral (2 ECTS)
Mòdul Professional 05: Projecte final (6 ECTS)

Treball indoor y outdoor amb visites guiades. Tutoria. Presentació i argumentació de un pla de comunicació i marketing, amb un pla estratègic de distribució omnicanal.


Admissions:

EATM | ESDi Barcelona.
Tel. (+34) 93 416 00 00
Fax. (+34) 93 237 74 74
Mail: info@eatm.com

Passeig de Gràcia, 114 pral. Barcelona