Postgrau en Trend Forecasting i Branding

FITXA

Crèdits: El programa complet consta de 30 crèdits ECTS.

Direcció Postgraus: Nuria Mora.

Període Lectiu – Edició  Tardor 2018: 19 de novembre de 2018 a 21 de febrer de 2019

Lloc d’impartició: EATM, Escola d’Artes i Tècniques de la Moda / Passeig de Gràcia 114 pral.

Horari: Dilluns, dimarts i dijous de 18:30 a 21:45

Modalitat: Presencial.

Idioma: Les llengües oficiales d’impartició del postgrau són el castellà i el català.

Accés: Accés mitjançant una titulació universitària, cicles formatius de grau superior o a través d’experiència laboral de 2 anys en una professió vinculada al món de la Moda.

Sol·licita Informació

Sol·licita Informació

(especifica postgrau d’interès)

POSTGRAU EN TREND FORECASTING I BRANDING


PRESENTACIÓ

 

“La predicció de tendències es com la arqueologia, però del futur”. Aquesta frase pertany a Lidewij Edelkoort, la pionera en l’anàlisi de les idees que configuren la moda cada temporada. La seva cita defineix a la perfecció la natura científica de una analista i predictor de tendències, una figura amb la capacitat de avançar-se al futur i detectar quins estils lluirem, quins estampats triomfaran i quines actituds adoptarà el consumidor.

Percebre els primers indicis de aquestes tendències requereix un estudio exhaustiu de camps que van des de la ciència fins a la gastronomia. Amb l’anàlisi del Big Data, aquesta tasca s’ha facilitat, però davant la accelerada caducitat de les tendències, predir els gustos del públic segueix sent tot un repte.

Molts sabien fa temps que Dior combinaria vestits de Alta Costura amb sabatilles esportives. La decisió de Dior i Chanel de pujar els sneakers a la passarel·la ha arribat just en el punt àlgid de la febre pel running. ¿Casualitat? No. Les col·leccions de prêt-à-porter es plantegen amb gairebé dos anys d’antelació respecte a la seva arribada a les botigues, i el consumidor ha pogut canviar per llavors. Saber quines seran les seves preferències resulta clau per a planificar una estratègia d’èxit.  

 


OBJECTIUS

 

Conèixer i aplicar les distintes eines d’investigació qualitativa que ens dona el trend forecasting. Creació de conceptes de marca i col·lecció. Nous segmentes de consumidor i target.

 


DIRIGIT A

 

Graduats en disseny de moda i estilisme, producte, interiors o gràfic, product managers, arquitectes, enginyers i professionals interessats en introduir-se, profunditzar i especialitzar-se en la previsió de tendències, que troben saber investigar i analitzar per a la creació de nous conceptes de moda, i donar resposta amb rapidesa a un mercat canviant i competitiu.

 


 

 

BRAND PARTNERS

it_fashion

It Fashion

vein

Vein Magazine

 


 

EXPERTS

 

Gloria Jover - Estudio Gloria Jover

En 1997 va iniciar el seu estudi de disseny EGJ amb un equip multidisciplinari de 10 professionals del disseny, exercint com conceptualitzadora, impulsora i creativa de varies col·leccions de moda, tèxtil llar, calçat i complementes (Espanya, França, Germania, Anglaterra). Dissenyadora i consultora de producte moda per a empreses del sector: Grupo Inditex, Lotusse, Camper, Arman Basi, Cacharel, Prénatal, LG (USA) KIA MOTORS (COREA SUR) Forma part de l’equip PANTONE VIEW COLOUR PLANNER, catàleg de tendències i nous conceptes de repercussió internacional. Col·laboradora activa en les concertacions europees: EXPOFIL, PREMIÉRE VISION, TISSU PREMIÉRE, FILO. Cada temporada, va realitzar workshops al departaments de creació, compres i merchandising de moda Femí, masculí i infantí de Induyco i el Corte Inglés. Des de fa 15 anys coordina l’Imatge corporativa i protectora dels continguts a comunicar del Consejo Intertextil Español. En 2013 va ser iniciadora de la plataforma de anàlisi de conceptes, color i textures THE COLOR COMMUNITY.

Carole Touati – LeLook

Especialitzada en observatori i previsió de tendències, Carole Touati, francesa establida en Barcelona, va fundar Lelook (lelook.eu), consultoria creativa versàtil especialitzada en moda, en l’any 2007. Pionera del streetstyle en Espanya, s’ha especialitzat en direcció creativa per a marques de moda, consultoria en tendències i nous talents, recerca de creatius per a l’industria i també ofereix una gama completa de serveis a la avantguarda de la moda. Col·labora actualment amb la marca de ulleres Alfred Kerbs com directora creativa i amb Inditex tant per a l’organització de jornades de formació como en el suport als departaments de RRHH per a la selecció de candidats, entre altres. Apart, ha creat fa poc temps un espai en Barcelona, Coco Coffice, per a nòmades digitals.

Francesca Tur

Licenciada en Publicitat i RRPP. Especialista en comunicació i coolhunting. Directora Creativa de Tendencias TV. També es redactora en diferents mitjans i publicacions de tendències com The Hunter. Ha col·laborat con Lecool i Catalunya Radio entre altres empreses.

Be Agency

Publicitat i Comunicació

Nuria Mora - 080 Barcelona Fashion

Va crear el seu estudi de disseny en 1987, després de treballar en Fred Perry i Cortefiel, creant una marca pròpia, amb la que desfila en les passarel·les Gaudí i Cibeles. Va crear col·leccions de camiseria, festa i núvies per a altres firmes de moda com Burberry o Rosa Clarà. Va realitzar varies col·leccions de ulleres per a Optica 2000, i va obrir la seva botiga en el Bulevard Rosa de Passeig de Gràcia en Barcelona. Realitza estilismes per a photoshoots i va obtenir el premi Lux a la millor foto de moda. Intervé en diversos programes de TV. Posteriorment, es fa  càrrec de la direcció creativa d’una empresa catalana d’implementació internacional. Ha format part de diversos jurats en recerca de nou talent. És assessora de disseny i esdeveniments de moda, i directora creativa de continguts de 080 Barcelona Fashion.  

SORTIDES PROFESSIONALS

  • Trend Forecaster
  • Brander
  • Stylesearcher
  • TrendBooker
  • Publicista
  • Analista de mercats


PROGRAMA D’ESTUDIS

 

 

Mòdul Professional 01: Coneixement general de l’àmbit de la Moda (3 ECTS)

Tendències segle XIX i XX.  El sistema moda: investigació, creació, tècniques i processos. Mercat de la moda: Pret à porter dona i home; infantil i premare; núvies i Alta Costura; bany i llenceria; i calçat i complementes. Anàlisis de marques i dissenyadors. Plataformes de promoció de la moda: estructura i organització de una passarel·la.

Mòdul Professional 02: Tendències actuals i predicció (10 ECTS)

Història de la moda i de les tendències. Sociologia de la moda. Cultura i moda. Anàlisi i percepció de l’entorn urbà. Tècniques de Coolhunter. Investigació de tendències. Predicció de tendències i color. Anàlisi de companyies de pronòstic de tendències: K-Hole, Stylesight , WGSN, Future Concept LabMoodboards i Sketchboards. Gestió de l’informació. Anàlisi, desenvolupament i presentació de Trend Report.

Mòdul Professional 03: Branding (9 ECTS)

El concepte i la marca. Construir valor de marca. Anàlisi de mercat i competència. Relació target i col·lecció. Tipologia de productes i preus. Context econòmic i social. Els fonaments de la marca. L’estratègia de marca. L’identitat de la marca. Cultura corporativa. Internet i nous entorns. L’experiència de marca (Percepció del client). Nous valors de la marca i la empresa: incorporació de materials i processos sostenibles i cura del medi ambient. Traçabilitat de la peça. 

Mòdul Professional 04: Formació i orientació laboral (2 ECTS)
Projecte Final

Indoor i outdoor amb visites guiades als llocs de referència del disseny de moda de Barcelona per a la investigació de tendències


Admissions:

EATM | ESDi Barcelona.
Tel. (+34) 93 416 00 00
Fax. (+34) 93 237 74 74
Mail: info@eatm.com

Passeig de Gràcia, 114 pral. Barcelona