Postgrau en Tendències i Estilisme

FITXA

Crèdits: El programa complet consta de 30 crèdits ECTS.

Direcció Postgraus Moda: Nuria Mora

Període Lectiu: Del 22 d’octubre al 11 de febrer

Beques i ajudes: EATM compta amb un programa de beques i ajudes per a aquest Postgrau. Per més informació, contacta amb moc.m1555612451tae@o1555612451fni1555612451

Lloc d’impartició: EATM, Escola d’Artes i Tècniques de la Moda / Passeig de Gràcia 114 pral.

Horari: Dilluns, dimarts i dijous de 18:30 a 21:45

Modalitat: Presencial.

Idioma: Les llengües oficiales d’impartició del postgrau són el castellà i el català.

Accés: Accés mitjançant una titulació universitària, cicles formatius de grau superior o a través d’experiència laboral.

.

Solicita informació

Solicita informació

(especifica postgrau d’interès)


Descarrega

Descarrega el catàleg

POSTGRAU EN TENDÈNCIES I FASHION STYLING


Darrere de tot show de moda, tota editorial, lookbook, pel·lícula o videoclip hi ha un professional encarregat de definir el look integral, tant a nivell d’indumentària com de complements i fins i tot d’entorn. És en ell, l’estilista, que recau la cura estètica de diferents tipus de produccions, i qui aconsegueix definir, a més dels dissenyadors, com el públic comprèn la moda.


Per poder complir aquest rol, complementaràs coneixements específics sobre la història de les tendències i la seva prospecció o coolhunting amb mòduls dedicats als diferents àmbits d’aplicació de l’estilisme, com els mitjans audiovisuals i digitals, el visual merxandatge, les plataformes de moda i les arts escèniques.


A través d’aquest postgrau, tindràs l’oportunitat de vincular-te amb professionals i empreses de prestigi del sector de la moda, els qui aportaran suport a la visió dels projectes finals.

 


OBJECTIU

 

 • Estar al dia amb les últimes tendències en línies, textures i colors i poder identificar els mecanismes de canvi de la indústria
 • Entendre la correlació entre els aspectes culturals, ideològics i socials d’un entorn determinat i la vinculació dels diferents entorns amb el món de la moda
 • Adquirir els coneixements i les habilitats necessàries per a gestionar de manera òptima la imatge que es pretén transmetre en cada un dels àmbits de la moda
 • Transmetre estilismes clars i amb personalitat, així com propostes visuals actuals i diferents per als productes de moda
  Gestionar totes les fases d’un procés creatiu en moda, des de la ideació inicial a la realització
 • Comprendre el sistema de comunicació dels productes de l’àmbit de la moda
 • Obtenir coneixements d’estilisme en publicitat, televisió, espectacles i en el desenvolupament de col·leccions de moda

 

 


DIRIGIT A

 

Graduats en periodisme i publicitat, RRPP, sociologia, comunicació i marketing.

Llicenciats en Belles Arts, tècnics superiors en assessoria d’imatge, estilisme, gràfic i marketing, i professionals interesats en introduir-se, profunditzar i actualitzar coneixements d’estilisme per a la comunicació visual, passarel·la i shootings per a editorials de premsa i marques. Professionals endemés interessats en conèixer i preveure tendències, crear looks per a las xarxes socials i el comercio digital. Realització de tasques de Visual Merchandising per al retail.

 


 

BRAND PARTNERS

vein

VEIN Magazine


EXPERTS

 

Jaume Vidiella - Estilista

Format en disseny de moda, especialista en tendències de moda i estilisme, Vidiella compta amb una àmplia experiència tant en grans empreses (Estudio Gloria Jover, Armand Basi, Dobert, Parfois, Colcci, Gustavo Gili, Escorpión, Torras, Jordi Labanda, entre altres) com en projectes més independents (Oliver & Co perfumes, The Henten Bag). En l’actualitat col·labora amb empreses i creatius diversos de l’àmbit de la moda i la perfumeria, a més de publicar en varies publicacions de moda nacionals (Vanidad, VEIN, Magazine de La Vanguardia, El País Semanal, B-guided, etc.). També es docent i ponent en les escoles universitàries de disseny més prestigioses de Barcelona.

Miquel Malaspina - MODAFAD

Graduat en Disseny de Moda per la Univesitat de Southampton (Fashion, “First Class”), s’ha dedicat a la docència universitària en el àmbit del Disseny de Moda: Projectes de col·lecció masculí, il·lustració de moda i conferències en diverses universitats. Ha estat comissari de Bogotá Fashion Week i ha organitzat desfilades per a marques com Berksha. Ha estat vocal de la junta i membre del jurat de MODAFAD, MerkaFAD / PROJECTE T, també com reclutador de talent i organització de desfilades. Ha estat responsable dels quaderns de col·leccions de home en CIDIT. En Antonio Miró ha estat responsable de la col·lecció de home i de direcció creativa, així com imatge corporativa, instal·lacions artístiques per a escaparrats i direcció artística per a Groc de Antonio Miró.

Piluka de Echegaray - Personal Shopper

Experta Assessora d’Imatge i Personal Shopper, amb formació de Coach personal. Dedicada al estudi de la imatge personal des de fa més de 15 anys i fundadora de Personal Shopper Deluxe i de l’Institut Piluka de Echegaray.

Mariona Mas - Acadèmia del Cinema Català

Figurinista de cinema i televisió, membre de l’Acadèmia del cinema Català, figurinista del programa “En el Aire” de LA sexta i Big Band Clan a TVE, col·laboradora habitual de TV3 i productores independents, en multitud de projectes televisius i cinematogràfics. Intervé activament en diferents seminaris del departamento de direcció Artística de l’Escac, en l’especialitat de vestuari. Estilista de l’Acadèmia del cinema Català per als premis Gaudí.

Javier Ly - Estilista

Després de terminar els estudis de grau en Disseny de Moda en la escola IED, Javier Ly ha estat assistent del estilista Jaume Vidiella. Posteriorment, va començar a treballar per a la revista Vein, amb el fotògraf Albert Ruso, amb el que va realitzar projectes per a la revista Fucking Young. És consultor per a firmes de moda com Pablo Erroz. Mentre, treballa amb altres fotògrafs com Javier Castán i Ana Sting per a mitjans internacionals com SCHÖN magazine, WONDERLAND o METAL, i també va crear el lookbook de Art Dealer, de Carolina Cerrutti amb la fotògrafa AZAHARA FERNÁNDEZ. Javier, endemés, és professor de estilisme.

Txomin Plazaola - Pototi

És propietari de la marca Pototi per a nens i dissenyador de moda. Ha treballat en Armand Basi com coordinador de disseny i marca, i com responsable de les col·leccions de dona Armand Basi i ByBasi. Ha estat responsable de les col·leccions Sport i Jeans de Burberry, així com de les col·leccions Cruise i Golf. Ha dissenyat col·leccions per a Zara i Berska en el estudi Gloria Jover, així com per a diverses marques del grup El Corte Inglés.

Francesca Tur - Tendencias TV
Marcel/Tutusaus - Peluquería y Maquillaje
Carlos Moreno - Fotógrafo de Moda
Anna Pérez - Estilista
Núria Mora - 080 Barcelona Fashion

Va crear el seu estudi de disseny en 1987, després de treballar en Fred Perry i Cortefiel, creant una marca pròpia, amb la que desfila en les passarel·les Gaudí i Cibeles. Va crear col·leccions de camiseria, festa i núvies per a altres firmes de moda com Burberry o Rosa Clarà. Va realitzar varies col·leccions de ulleres per a Optica 2000, i va obrir la seva botiga en el Bulevard Rosa de Passeig de Gràcia en Barcelona. Realitza estilismes per a photoshoots i va obtenir el premi Lux a la millor foto de moda. Intervé en diversos programes de TV. Posteriorment, es fa  càrrec de la direcció creativa d’una empresa catalana d’implementació internacional. Ha format part de diversos jurats en recerca de nou talent. És assessora de disseny i esdeveniments de moda, i directora creativa de continguts de 080 Barcelona Fashion.  

SORTIDES PROFESSIONALS

 • Estilista de moda.
 • Estilista en mitjans audiovisuals
 • Periodisme de moda
 • Editor de moda
 • Director d’art
 • Creatiu publicitari
 • Agències de publicitat
 • Personal shopper
 • Responsable de Vestuari escènic
 • Retail i visual merchandising
 • Coolhunting
 • Consultoria/assessoria de moda, i marketing i retail


PLA D’ESTUDIS

 

Mòdul Professional 01: Coneixement general de l’àmbit de la Moda (3 ECTS)

 

Tendències segle XIX i XX.  El sistema moda: investigació, creació, tècniques i processos. Mercat de la moda: Pret à porter dona i home; infantil i premare, núvies i Alta Costura, bany i llenceria, calçat i complementes. Anàlisis de marques i dissenyadors. Plataformes de promoció de la moda: Estructura i organització de una passarel·la.

 

Mòdul Professional 02: Tendències (6 ECTS)

 

Sociologia i tendències. Entorn social, polític i econòmic. Globalització. Entorns tecnològics i geogràfics.

Innovació en nous valors: Ecologia, medi ambient i ètic empresarial. Nous materials ecoeficients. El valor de l’handmade.

Previsió de Tendències (coolhunting)

El concepte i la marca.

Sociologia i entorns..

Cultura i moda: art, cinema, teatre, televisió i música. Fashion films i fotografia artística.

Plataformes de moda. Fashion weeks i fèries.

Aparadors de Moda: Retail, E.Commerce

 

Mòdul Professional 03: Estilisme (9 ETCS)

 

Referents Històrics.

Història de la fotografia.

Procés creatiu. Temàtica i localitzacions.

Direcció d’art. Plató, posada en escena. Agències de models i coordinació de Casting.

Estilisme i Art: Espectacles i arts escèniques. Cinema.  Música i videoclips

Estilisme per a la comunicació audiovisual i digital: Editorials de moda, shootings publicitaris, E-commerce. Televisió.

Estilisme per a passarel·la, fashion films.

Construir un Portfolio

 

Mòdul Professional 04: Comunicació de Moda (4 ETCS)

 

Mitjans Audiovisuals.

Editorials i premsa gràfica. Publicitat.

Passarel·les i presentacions.

Comunicació digital: xarxes socials, Influencers i bloggers.

Visual Merchandising.

Retail Coach: Anàlisi i observació del córner . Necessitades de canvi segons resultats.

Estratègies d’aplicació.

.Assessoria d’imatge i personal shopper.

 

Mòdul Professional 05: Formació i orientació laboral (2 ECTS)
Mòdul Professional 06: Projecte Final (6 ECTS)

 

Treball indoor i outdoor amb visites guiades. Tutoria.

Partint d’un briefing inicial de la Brand Partner, es realitzarà un shooting de moda i el seu corresponent Portfolio.

 


Admissions:

EATM | ESDi Barcelona.
Tel. (+34) 93 416 00 00
Fax. (+34) 93 237 74 74
Mail: info@eatm.com

Passeig de Gràcia, 114 pral. Barcelona