Postgrau en Disseny de Moda

FITXA

Crèdits: El programa complet consta de 30 crèdits ECTS.

Direcció Postgraus Moda: Núria Mora

Període Lectiu: de 22 d’octubre a 11 de febrer

Beques i ajudes: EATM compta amb un programa de beques i ajudes per a aquest Postgrau. Per més informació, contacta amb moc.m1542277765tae@o1542277765fni1542277765

Lloc d’impartició: EATM, Escola d’Artes i Tècniques de la Moda / Passeig de Gràcia 114 pral.

Horari: Dilluns, dimarts i dijous de 18:30 a 21:45

Modalitat: Presencial.

Idioma: Les llengües oficiales d’impartició del postgrau són el castellà i el català.

Accés: Accés mitjançant una titulació universitària, cicles formatius de grau superior o a través d’experiència laboral.

Sol·licita informació

Sol·licita informació

(especifica postgrau d’interès)

Descarrega

Descarrega el catàleg

POSTGRAU EN PRODUCT MANAGEMENT I DISSENY DE MODA


 

El món de la moda no s’esgota en els dissenyadors. Sustentant cada marca, cada col·lecció, cada publicació i cada esdeveniment hi ha un grup de professionals de diferents perfils que aporten el seu saber fer a la cadena industrial de la moda i bolquen la seva capacitat d’innovació en diferents àmbits.

 

A través d’aquest postgrau, podràs accedir a una formació integral sobre aquesta indústria, no només comprenent la gestió de la moda i la distribució comercial, sinó amb la creativitat com a punt de partida i referència per a tota producció.

 

Per aconseguir aquest coneixement multidisciplinari, el postgrau aposta per combinar les classes presencials amb visites a empreses vinculades al programa (tallers, ateliers i dissenyadors locals) i a esdeveniments d’interès a la ciutat, així com establir contacte amb professionals i companyies de prestigi que donin suport a la visió dels projectes finals.

 

 


 

OBJECTIUS

 

 • Adquirir un coneixement integral, encara que no per això superficial, sobre els diferents processos de la indústria de la moda, especialment per a estudiants i professionals que no provinguin del sector
 • Determinar els diferents elements que constitueixen una marca de moda, des del target, els segments del mercat i l’adaptació de les creacions a les tendències previstes
 • Desenvolupar investigacions creatives en un Projecte.
 • Aprendre el procés de desenvolupament d’una col·lecció
 • Dur endavant investigacions tècniques a nivell de patronatge i fitting
 • Conèixer la història de les tendències i projectar les seves possibilitats futures (coolhunting)
 • Organitzar accions i esdeveniments de moda en diferents tipus de plataformes, tant off com online
 • Identificar els diferents rols de la indústria i comprendre la seva vinculació amb el consumidor final
 • Proposar estratègies de presentació, venda i distribució comercial.

 

 


 

DIRIGIT A

 

Graduats en periodisme i publicitat, RRPP, sociologia, Belles Arts, comunicació i marketing.

Graduats en disseny de producte, interiors o gràfic, product managers.

Professionals interessats en introduir-se, profunditzar i actualitzar coneixements en les distintes especialitats dins de l’àmbit de la moda.

 


 

BRAND PARTNER

Antonio Miró

Antonio Miró


 

PROFESSORS, EXPERTS I COL·LABORADORS

 

Albert Villagrasa - Director Creativo de Antonio Miró
Zazo & Brull

 

Barcelona, Madrid, Paris, Viena, Amsterdam, Tokio o Brasil són alguns dels escenaris en els que els dissenys de Xavier Zazo i Clara Brull han desfilat amb les col·leccions de la seva avantguardista firma de moda femenina Zazo&Brull. Xavier i Clara constitueixen  un tàndem únic a la hora d’experimentar amb els volums i la contraposició entre teixits armats i teixits volàtils. Les seves col·leccions es caracteritzen per la individualitat de les seves peces i una recerca constant de noves siluetes. En aquests 17 anys de constant creació, la seva obsessió amb donar-li significat a les peces els ha portat a col·laborar en altres àmbits artístiques com en les edicions de Projecte Gènere en Barcelona o la presentació de la seva col·lecció A/W 10-1 Frágil, que es va donar a conèixer en Arts Santa Mónica de la ciutat comtal a modo d’exposició. Han col·laborat amb artistes com Alicia Framis en la seva exposició “From China with Love”, en la “Ante Gelink Gallery” d’Amsterdam o amb l’artista Björn Tagemose.  La seva obra no ha passat desapercebuda per les més importants magatzems de moda internacional: Vogue UK per Mario Testino, GAP Press, Collezioni, Glamour Italy, Vogue France, Brasil i Espanya, l’Officiel Paris, Collections, Surface, Stilomag, On diseño, Sport&Street, I-D, Fashion Windows, Neo2 i WGSN, entre altres. En el concurso internacional “El Botón”- Mango Fashion Awards-, Zazo&Brull va ser elegida entre els 10 finalistes com únics representats espanyols.

Berta Pueyo

Formada en EATM, va treballar durant 8 anys en Tocut com dissenyadora, recercadora de tendències i responsable de teixits. Com freelance, ha col·laborat amb Fuentecapala, Javier Simorra, Inditex Zara Woman i Pedro del Hierro, entre altres. Ha estat Directora Creativa en CH Carolina Herrera. Actualment és dissenyadora freelance per a empreses com Brownie i Li Fung.

Gloria Jover - Estudio Gloria Jover

En 1997 va iniciar el seu estudi de disseny EGJ amb un equip multidisciplinari de 10 professionals del disseny, exercint com conceptualitzadora, impulsora i creativa de varies col·leccions de moda, tèxtil llar, calçat i complementes (Espanya, França, Germania, Anglaterra). Dissenyadora i consultora de producte moda per a empreses del sector: Grupo Inditex, Lotusse, Camper, Arman Basi, Cacharel, Prénatal, LG (USA) KIA MOTORS (COREA SUR) Forma part de l’equip PANTONE VIEW COLOUR PLANNER, catàleg de tendències i nous conceptes de repercussió internacional. Col·laboradora activa en les concertacions europees: EXPOFIL, PREMIÉRE VISION, TISSU PREMIÉRE, FILO. Cada temporada, va realitzar workshops al departaments de creació, compres i merchandising de moda Femí, masculí i infantí de Induyco i el Corte Inglés. Des de fa 15 anys coordina l’Imatge corporativa i protectora dels continguts a comunicar del Consejo Intertextil Español. En 2013 va ser iniciadora de la plataforma de anàlisi de conceptes, color i textures THE COLOR COMMUNITY.

Piluka de Echegaray

Experta Assessora d’Imatge i Personal Shopper, amb formació de Coach personal. Dedicada al estudi de la imatge personal des de fa més de 15 anys i fundadora de Personal Shopper Deluxe i de l’Institut Piluka de Echegaray.

Santí Mallorquí - Organic Cotton Colours

Santi Mallorquí va començar la seva carrera en el sector orgànic quan va visitar per primera vegada la Biofach, fèria de referencia en productes ecològiques en 2005. Format en el sector de la distribució, exercia de director per a una empresa de restauració amb centre propi de producció. En 2010, després de varis projectes en el sector ecològic, va adquirir la empresa Organic Cotton Colours amb 25 anys de presencia en el sector del tèxtil orgànic.

Alex Agulló – XXL Comunicación
Carole Touati - LELOOK

Especialitzada en observatori i previsió de tendències, Carole Touati, francesa establida en Barcelona, va fundar Lelook (lelook.eu), consultoria creativa versàtil especialitzada en moda, en l’any 2007. Pionera del streetstyle en Espanya, s’ha especialitzat en direcció creativa per a marques de moda, consultoria en tendències i nous talents, recerca de creatius per a l’industria i també ofereix una gama completa de serveis a la avantguarda de la moda. Col·labora actualment amb la marca de ulleres Alfred Kerbs com directora creativa i amb Inditex tant per a l’organització de jornades de formació como en el suport als departaments de RRHH per a la selecció de candidats, entre altres. Apart, ha creat fa poc temps un espai en Barcelona, Coco Coffice, per a nòmades digitals.

Ze García
Rosario Puñales – Diseño de lencería

Rosario Puñales prové d’una família dedicada a la moda, l’estampació i el brodat fa més de seixanta anys. Va crear la seva pròpia marca de llenceria molt personal, plena de subtilesa i sensualitat en 2005. Més tard es va especialitzar en dibuix i pintura per a disseny tèxtil en Central Saint Martins College of Art & Design. En estampació en el Chelsea College of Art and Design en Londres i en Japó va adquirir el coneixement de les tècniques tradicionals d’estampació. Actualment col·labora amb varies firmes del sector de llenceria i bany dissenyant les seves col·leccions i coordinant les produccions. Ha participat i ha estat premiada en diferents fèries i plataformes de disseny de àmbit nacional i internacional: Premi Dissenyador Fèria Body Look, a Düsseldorf; Premi Disseny Tèxtil, a Londres; i també en Kioto, Japó, entre altres.

Teresa Mayayo – Complementos
Cristina Randuá - B&C Agents showroom
Jaume Vidiella
Núria Mora - 080 Barcelona Fashion

Va crear el seu estudi de disseny en 1987, després de treballar en Fred Perry i Cortefiel, creant una marca pròpia, amb la que desfila en les passarel·les Gaudí i Cibeles. Va crear col·leccions de camiseria, festa i núvies per a altres firmes de moda com Burberry o Rosa Clarà. Va realitzar varies col·leccions de ulleres per a Optica 2000, i va obrir la seva botiga en el Bulevard Rosa de Passeig de Gràcia en Barcelona. Realitza estilismes per a photoshoots i va obtenir el premi Lux a la millor foto de moda. Intervé en diversos programes de TV. Posteriorment, es fa  càrrec de la direcció creativa d’una empresa catalana d’implementació internacional. Ha format part de diversos jurats en recerca de nou talent. És assessora de disseny i esdeveniments de moda, i directora creativa de continguts de 080 Barcelona Fashion.  

SORTIDES PROFESSIONALS

 

 • Disseny de moda
 • Estilisme
 • Product manager

 


PROGRAMA D’ESTUDIS

 

 1. Mòdul transversal d’immersió en l’àmbit de la Moda. Base de coneixement general del que parteixen les 6 àrees d’estudi.
 2. Mòdul d’aprofundiment general en cadascun dels 6 àrees específics de la moda.

 

Àrea d’Estudi 1.1: Tendències i Branding

 

 

 1. Introducció:

Història de la moda i les tendències a través del S. XIX y XX, fins a l’arribada del Prêt à Porter

 

 1. El procés de creació d’una marca:
 • A qui es va dirigir la meva marca
 • Anàlisi del target
 • Segmentes de mercat
 • Previsió de Tendències (Coolhunting)
 • El concepte i la marca
 • Sociologia

 

Àrea d’Estudio 1.2: Immersió en la col·lecció

El procés de creació de col·leccions. Processos i timings en la creació d’una colecció, producció i servei. Les temporades i el timing del procés.

1. Les temporades i el timing

2. Investigació creativa.
• Concepte i estil.
• Estudi de les tendències i del color.
• Desenvolupament de la creativitat.
• Revisió de col·leccions de Prêt-à-Porter dona i home,
infantil i premamà.
• Bany, llenceria i activewear. Alta costura, núvies i cerimò
nia.
• Inspiració: Moodboard, quadern d’esbossos i materials.
• Materials.
• Sostenibilitat i cuida del medi ambient.
• Traç de la peça.
• Portfolis.
3. Investigació tècnica.
• Patronatge i fitting, talles, adaptacions i fitxes técniques.
• Estudi d’estampats i disseny gràfic.
4. Producció.
• Processos específics.
• Servei i logística.

Àrea d’Estudi 1.3: Comunicació de Concepte i Marketing

1. Pla de Comunicació
• Showroom de col·leccions.
• Accions i esdeveniments de comunicació.
• Plataformes de moda. Passarel·les i esdeveniments.
• Relació amb els mitjans i publicitat.
• Relació amb Líders d’Opinió: Celebrities, Vips, Bloggers.
• Relacions Institucionals.
• Rodae de Premsa. Notes de Premsa.
• RRPP en Presentacions i Passarel·les.
• Protocol i Sitting en Presentacions y Passarel·les.
• Photocall.
• Sponsoring.
2. Professionals que convergeixen:
• Agències de comunicació i RRPP.
• Editor de Moda: L’editorial de Moda i cerca de les últimes tendències.
• Periodista: el reportatge i la investigació de les noticies
en moda per mitjans gràfics, digitals o TV.
• Influencer/Blogger: coolhunter i personalització de
les tendències.
• Community Manager: dinamització, interacció amb consumidor final. Accions de
fidelització, concursos, sorteigs.

3. Plataformes i esdeveniments
• Breu història de les passarel·les catalanes.
• Com s’estructura una plataforma de promoció:
-Continguts:
Passarel·la.
Àrea comercial i Showroom.
Activitats paralelas: Exposicions, concursos, conferències.
Col·laaboracions i institucions: Patronals, ONGs, escoles.
Programa OFF.
-Equips de treball:
Sponsoring.
Producció i casting.
Premsa Nacional i Internacional.
-Canal TV i Streaming de Passarel·les:
Promoció general de l’esdeveniment i passarel·la, basats en un concepte i
estil propis.
Programació pròpia, edició i emissió.
Emissió desfilades en Streaming.
Plató: Reportatges i Entrevistes.
Spots Promocionals del contingut.
ENGs i periodistes.

Àrea d’Estudi 1.4: Àrea comercial

1. Distribució de Col·leccions.
• Estratègies de presentació i venda.
• Fires Internacionals, Showrooms, Retail, distribuidors, cade
nes.
• Internacionalització.
• E-commerce.
• APP’s i Outlets específics.
2. Professionals que convergeixen.

3. Innovació.
• Cerca de noves fòrmules.
• Globalització de la moda.
• Crowfunding i innovació en el finançament.
• Innovació en la distribució de productes.

4. Presentació de col·leccions i els professionals que convergeixen.
• Creadors i firmes.
• Director d’art i Estilista.
• Agències i Bookers, Models.
• Fotògraf de Moda, Perruqueria i Maquillatge.
• Visual Merchandising.

5. Diversificació: Segones línies.

Àrea d’Estudi 1.5: Formació i orientació laboral.

LinkedIn en el món del disseny.

Àrea d’Estudio 1.6: Projecte final.

Admissions:

EATM | ESDi Barcelona.
Tel. (+34) 93 416 00 00
Fax. (+34) 93 237 74 74
Mail: info@eatm.com

Passeig de Gràcia, 114 pral. Barcelona