Postgrau en Marketing, Comunicació i Distribució de Moda

FITXA

Crèdits: El programa complet consta de 30 crèdits ECTS.

Direcció Postgraus: Nuria Mora.

Període Lectiu – Edició  Primavera: Del 5 de Març al 14 de Juny 2018

Lloc d’impartició: EATM, Escola d’Artes i Tècniques de la Moda / Passeig de Gràcia 114 pral.

Horari: Dilluns, dimarts i dijous de 18:30 a 21:45

Modalitat: Presencial.

Idioma: Les llengües oficiales d’impartició del postgrau són el castellà i el català.

Accés: Accés mitjançant una titulació universitària, cicles formatius de grau superior o a través d’experiència laboral.

Sol·licita Informació

Sol·licita Informació

(especifica postgrau d’interès)

Descarrega

Descarrega el catàleg

POSTGRAU EN COMUNICACIÓ, MARKETING I DISTRIBUCIÓ DE MODA


 

PRESENTACIÓ

 

Especialització en l’àmbit posterior i complementari a la realització de col·leccions de moda, on es necessiten professionals capaces de comunicar visualment al consumidor a través de l’imatge, el concepte, la qualitat, la creativitat i els valors de la marca en relació als productes, posicionant la marca i destacant que el fa que sigui diferent i millor als altres en la seva especialitat.

Per això, es deu saber analitzar l’entorn social, econòmic i polític, observar les tendències, conèixer els eines i detectar els ràpids canvis propis de l’industria de la moda.

El processo finalitza buscant i aplicant mètodes tradicionals i innovadors per a arribar al consumidor final, analitzant noves fórmules de distribució, marketing i venda off i online.

 


 

OBJECTIUS

 

Comunicar, promocionar, fer marca promovent els seus valors. Relació amb la premsa i els mitjans de comunicació. Cóm arribar al consumidor final, nous mètodes de distribució i venta off i online. Comunicació visual a través de l’imatge: Estilisme, personal shopper, xarxes socials, visual merchandising.

 


DIRIGIT A

 

Graduats en disseny de moda i estilisme, producte, interiors o gràfic, tècnics superiors en assessoria d’imatge, estilisme, gràfic, marketing product managers, i professionals interessats en introduir-se, profunditzar i especialitzar-se en comunicació i marketing aplicats a la moda, relació con mitjans, dirigir i gestionar esdeveniments, relacions institucionals i relacions públiques. Professionals que, endemés, vulguin introduir-se en el àrea comercial aplicant sistemes de distribució i comercialització, i conèixer les noves tendències, i fórmules en el camp de la distribució i la venta.

 


BRAND PARTNER

XXL COMUNICACIÓN

XXL Comunicación


PROFESSORS, EXPERTS I COL·LABORADORS

 

Alex Agulló - XXL Comunicación

Després d’estudiar comunicació i relacions públiques en la Facultat Blanquerna de La universitat Ramon Llull, es va iniciar en el camp de la comunicació, incorporant-se en l’equip de XXL Comunicación. Des d’assistent de direcció, passant per Director de Producció, Agulló és, actualment, responsable de Comunicació i Relacions Públiques de la part de moda de la mateixa empresa. Dona puntualment classes en els màsters de comunicació i moda en la mateixa Universitat en la que va cursar els seus estudis.

Daniel Fuentes - Equipo Singular

Llicenciat en Periodisme, especialitzat en Comunicació i Marketing de Moda. Els primers anys de la seva carrera professional es van centrar en l’àmbit periodístic, treballant per a mitjans de comunicació nacionals, creant continguts audiovisuals i col·laborant puntualment com especialista en moda. En 2013 va donar un gir a la seva carrera per a dedicar-se plenament a la comunicació de marques del negoci de la moda. Des de gener de 2014 forma part de l’equip de moda de la prestigiosa agència de comunicació Equipo Singular. Actualment exerce com Director de Comptes en Equipo Singular, com responsable de comptes com Pronovias, 080 Barcelona Fashion, le coqsportif, La Roca Village, entre altres, i dirigeix projectes puntuals pera nombroses firmes de moda i luxe nacionals i internacionals.

Anna Ponsa - Miss Nobody - Redes Sociales

A finals de 2010, al mateix temps que finalitzava els estudis d’Arquitectura a l’ETSAV, Anna Ponsa va començar un blog. Un projecte personal on podia compartir tot allò que li agradava gràcies a la fotografia: moda, bellesa, art, arquitectura, disseny, estil de vida o música. El que va començar com un hobby, poc a poc es va convertir en una professió. Avui, el blog, Miss Nobody, es ja una pàgina web/marca personal amb un contingut propi col·laborant amb marques de renom en aquests àmbits, com Pull&Bear, Primavera Sound, Converse, Tous, Dior beauty, Zalando, etc., i desenvolupant nous projectes dia a dia que comunica gràcies a les diferents xarxes socials. Cal destacar les col·leccions de joieria en col·laboració amb Pena Jewels, per les quals, ha estat convidada a la fira Who’s Next de Paris.

Cristina Randuá - B&C Agents

Creadora i fundadora del Showroom B&C Agents en 1991, que representa per a tot el mercat nacional y d’Andorra a marques com Aspesi, Joseph i Fabiana Pilippi, entre altres. Propietària de la botiga de marques internacionals Santa Teresa, en el barri de Gràcia, amb firmes com Isabel Marant Etoile, Forte Forte, Faith Connexion, See by.. Ha estat responsable de compres en Daniel G i Jordi Cuesta, i Directora Comercial en Purificación García, col·laborant en col·leccions i desfilades. Després de realitzar estudis de Publicitat en l’Universitat Abat Oliba CEU, en Barcelona, ha dedicat més de 10 anys al món de la comunicació, treballant en agències de publicitat i comunicació, i compaginant això amb col·laboracions amb diferents mitjans com El Periódico de Catalunya o l’edició online de La Vanguardia. Actualment es Directora de Relacions Públiques Digitals en l’agència Equipo Singular des d’on va desenvolupar plans de comunicació digital estratègica que inclouran influencer management, gestió de continguts digitals i xarxes socials.

Carlos Vidal - Equipo Singular

Després de realitzar estudis de Publicitat en l’Universitat Abat Oliba CEU, en Barcelona, ha dedicat més de 10 anys al món de la comunicació, treballant en agències de publicitat i comunicació, i compaginant-lo amb col·laboracions amb diferents mitjans com El Periódico de Catalunya o l’edició online de La Vanguardia. Actualment és Director de Relacions Públiques Digitals en la agència Equipo Singular, des d’on desenvolupa plans de comunicació digital estratègica que inclouen influencer management, gestió de continguts digitals i xarxes socials.

Gemma Armengol - White Line

Gemma Armengol es la CEO i fundadora del Showroom White Line. Després d’estudiar Disseny Gràfic i Marketing, va estar vivint en Londres durant tres anys, on va treballar per a diferents creatius del sector de la moda i la publicitat. En 2014 va crear la empresa en Londres, però al poc temps es va traslladar a Barcelona per a tenir una major proximitat amb els clients i el mercat. Actualmente, White Line representa 12 marques a nivel nacional que comparteix uns mateixos valors de producció local, artesanal, qualitat i imatge.

Núria Mora - 080 Barcelona Fashion

Va crear el seu estudi de disseny en 1987, després de treballar en Fred Perry i Cortefiel, creant una marca pròpia, amb la que desfila en les passarel·les Gaudí i Cibeles. Va crear col·leccions de camiseria, festa i núvies per a altres firmes de moda com Burberry o Rosa Clarà. Va realitzar varies col·leccions de ulleres per a Optica 2000, i va obrir la seva botiga en el Bulevard Rosa de Passeig de Gràcia en Barcelona. Realitza estilismes per a photoshoots i va obtenir el premi Lux a la millor foto de moda. Intervé en diversos programes de TV. Posteriorment, es fa  càrrec de la direcció creativa d’una empresa catalana d’implementació internacional. Ha format part de diversos jurats en recerca de nou talent. És assessora de disseny i esdeveniments de moda, i directora creativa de continguts de 080 Barcelona Fashion.  

SORTIDES PROFESSIONALS

 

  • Agències de Comunicació i RRPP
  • Agències de Publicitat
  • Retail i Visual Merchandising
  • Coolhunting
  • Community Manager
  • Periodisme de Moda
  • Consultoria de Moda i Marketing, i Retail
  • Showrooms comercials i distribuidors de moda
  • Marketing per a espais comercials i ecommerce

 

PROGRAMA D’ESTUDIS

 

Mòdul Professional 01: Coneixement general de l’àmbit de la Moda (3 ECTS)

Tendències segle XIX i XX.  El sistema moda: investigació, creació, tècniques i processos. Mercat de la moda: Pret à porter dona i home; infantil i premare; núvies i Alta Costura; bany i llenceria; i calçat i complementes. Anàlisis de marques i dissenyadors. Plataformes de promoció de la moda: estructura i organització de una passarel·la.

Mòdul Professional 02: Comunicació i Marketing (11 ECTS)

Sociologia i tendències. Entorn social, polític i econòmic. Globalització. Entorns tecnològics i geogràfics. Innovació en nous valores: Ecologia, medi ambient i ètica empresarial. Nous materials ecoeficients. El valor de l’handmade.

Cultura i moda: Art, cinema,  teatre, televisió i música. Fashion films i fotografia artística. 

Anàlisi del funcionament d’un Showroom. 

Elaboració de Pla de Comunicació, RRPP, Marketing. Metodologies tradicionals i últimes tendències.

Elaboració i redacció de Notes de premsa i continguts per a plataformes digitals. Taller d’escriptura.

Relació amb els mitjans escrits i online. Relació amb periodistes i editors de moda.

Publicitat, estratègies de creació publicitària.

Gestió de “celebrities”. Protocol institucional.

Plataformes de promoció de la moda. Passarel·les i esdeveniments. Direcció d’art. Agències de models i coordinació de Casting. Wedding Planner.

Comunicació audiovisual: Fotografia de passarel·la i editorial, fashion films, Canals de TV.

Noves tecnologies: Marketing digital, xarxes socials i Web. Bloggers i influencers.

Gestió de l’informació (reports). Clippings

Visita guiada a un Gabinet de Comunicació.

Mòdul Professional 03: Distribució i Marketing (8 ECTS)

Estudi del perfil dels nous consumidors i estils de vida.

Presentació i distribució de col·lecciones, professionals que conflueixen.

Anàlisi de les fèries de moda, Showrooms i distribuïdors.

Anàlisi dels distints sistemes: Retail. franchising, multimarca, atelier

Espai Comercial i noves experiències de compra

E-Commerce i sistemes omnicanal.

Marketing digital. Community manager. Atenció al client.

Innovació: Recerca de noves fórmules. Globalització de la moda. Crowfunding i innovació en la finançament i distribució de productes.

Visita a botiga de referència,  showroom comercial, atelier.

Mòdul Professional 04: Formació i orientació laboral (2 ECTS)
Mòdul Professional 05: Projecte final (6 ECTS)

Treball indoor y outdoor amb visites guiades. Tutoria. Presentació i argumentació de un pla de comunicació i marketing, amb un pla estratègic de distribució omnicanal.


Admissions:

EATM | ESDi Barcelona.
Tel. (+34) 93 416 00 00
Fax. (+34) 93 237 74 74
Mail: info@eatm.com

Passeig de Gràcia, 114 pral. Barcelona