Màster en Assessoria d'Estilisme, Imatge i Comunicació

FITXA

Crèdits: El programa complet consta de 60 crèdits ECTS.

Direcció: Jaume Vidiella.

Duració: Un any acadèmic.

Lloc d’impartició: EATM, Escola d’Artes i Tècniques de la Moda / Passeig de Gràcia 114 pral.

Horari: Dilluns, dimecres i divendres de 19 a 22 hores.

Modalitat: Presencial.

Idioma: Castellà.

Data d’inici: Abril 2021.

Accés: Accés mitjançant una titulació universitària, cicles formatius de grau superior o a través d’experiència laboral.

Normativa econòmica

Sol·licita informació

(especifica màster d’interès)

MÀSTER EN ASSESSORIA D’ESTILISME, IMATGE I COMUNICACIÓ


 

PRESENTACIÓ

Darrere de cada portada de revista, programa de televisió, esdeveniment de gran envergadura o publicitat, hi ha estilismes que donen forma a la imatge que arriba al públic. Cuiden des del model fins a la relació amb l’entorn, per tal de donar lloc a una proposta estètica que representi els valors o les idees desitjades.

Més enllà del rol de dissenyador, el d’estilista o assessor d’imatge s’ha convertit en clau per a determinar l’èxit de una marca, ja que la possibilitat de conèixer les tendències y avançar-se a elles ens permet generar un producte o una imatge suficientment atractiva per a un consumidor canviant i exigent.

Per tant, sigui des de la comunicació comercial o institucional, l’assessoria d’estilisme i imatge es revela com una eina fonamental per a la innovació i el posicionament. A través d’un programa de sis àrees, el màster et brindarà un coneixement transversal que abarca des de nocions de coolhunting i sociologia de la moda, fins a conceptes de coaching, protocol i inclústria.

 


 

OBJECTIUS

La formació en estilisme, imatge i comunicació planteja una especialització en l’àmbit, contemplant els següents objectius bàsics:

 • L’estudi interdisciplinari d’assessoria d’imatge, la moda, l’estilisme, la comunicació, l’organització d’esdeveniments, l’anàlisi de tendències socials i la comprensió global de la moda en el context de la política econòmica mundia, així com de manifestacions culturals, per tal de proporcionar els coneixements tant teòrics com pràctics necessaris per a dominar les tècniques i els codis que potencien la imatge.
 • Formar professionals en el context internacional, específic i dinàmic de la moda, que aportin una visió contemporània de caràcter multidisciplinari a l’àmbit de l’estilisme, l’assessoria d’imatge personal i corporativa, la comunicació de moda, el protocol i l’organització i producció d’esdeveniments.
 • Potenciar en els alumnes les habilitats directives i analítiques necessàries per a dur a terme projectes multidisciplinaris en un entorn global, en el que l’ús de les noves tecnologies, la creativitat i la innovació, així com la responsabilitat social i ambiental, són fonamentals.
 • Proporcionar les eines que permetran a l’alumne identificar i anticipar els canvis en els estils de vida, les preferències dels consumidors, i les tendències actuals i emergents a través de l’experimentació creativa i la investigació.
 • Potenciar la comunicació 2.0 i / o les xarxes socials com a plataforma de la nova emprenedoria plantejant una nova visió de la gestió d’equips i del desenvolupament de les polítiques network col·laboratives.

 


 

DIRIGIT A

El Màster en Estilisme, Imatge i Comunicació de Moda està dirigit a graduats universitaris i professionals amb experiència en Comunicació, Disseny, Belles Arts, Protocol, Estilisme i disciplines afins. Resulta, a més, especialment idoni per als que formin part del món empresarial, la comunicació i la psicologia, i estiguin interessats en adquirir major projecció professional, o centrar la seva activitat en l’assessoria d’imatge i estilisme.

 


 

PROFESSORS, EXPERTS I COL·LABORADORS

Jaume Vidiella - Tendències i estilisme

Editor de moda i bellesa, Llicenciat en Disseny de Moda. Combina les seves activitats d’edició de moda i expertise en tendències d’estil amb l’estilisme per a col·leccions, desfilades, lookbooks, campanyes i altres accions promocionals, a més de la docència en temes d’estil i tendències. Ha col·laborat amb grans empreses com El Corte Inglés, Falabella, Armand Basi o Escorpión, a més de com a estilista i  editor de bellesa freelance en les publicacions Vanidad, Vein, Fashion&Arts i B-Guided entre altres.

Mireia González - Cultura tèxtil i moda

Dissenyadora tèxtil i analista de tendències. Està especialitzada en diferents àrees de la dultura tèxtil i de moda, així com tot allò relacionat amb les tendències i el streetwear. Realitza scouting i coolhunting sobre productes de futur i oportunitats de negoci per a empreses tèxtils i de moda, alhora que dóna suport a emprenedors a estructurar la seva marca. Combina el seu treball amb la docència en diverses escoles i universitats de moda, impartint matèries relacionades amb història de la moda. dissenyadors i marques, i cultura tèxtil en general.

Natasha Christia - Processos d'investigació

Comissària, docent i escriptora especialitzada en el camp de la crítica de la imatge. Complementa la seva activitat com a consultora de col·leccions i marxant especialitzada en fotografia i fotollibres. La seva recerca se centra en l’exploració i la reinvenció dels relats dominants per mitjà d’una relectura de les col·leccions arxivístiques, de la intersecció de fotografia, cinema i fotollibres, i del diàleg entre la fotografia d’avantguarda del segle XX i les seves manifestacions contemporànies. Va ser la directora artística del Festival DocField 2016 sota el lema “Europe: Lost in Translation”. Entre els seus projectes de comissariat més recents destaquen: “Reversiones” (E.Foli 001-Centre de la Imatge Mèxic DF, novembre 2017-abril 2018), “Lukas Birk: Travelogue Sammlung” (Gallerie Hollenstein, Lustenau-Àustria 2018) i “The Family of No Man” (co-comissariat amb Brad Feuerhelm, Cosmos Arles Books 2018).

Sito Mújica - Iconografia moderna

Artista plàstic i docent, format en Disseny Gràfic. Treballa durant 12 anys com a dissenyador en agències i estudis. La seva producció artística s’ha mostrat a festivals i galeries nacionales i internacionals. És coordinador i docent especialista en Metodologia de Projectes associats a la il·lustració i a l’estilisme de moda.

Miquel Malaspina - Creativitat

Llicenciat en Disseny de Moda i especialitzat en menswear, inicia la seva carrera professional com a director creatiu de la col·lecció masculina per a ANTONIO MIRÓ. Posteriorment recondueix la seva trajectòria professional al món de l’acadèmia i se centra en transmetre la professió dictant classes, workshops i conferències en diverses universitats espanyoles i llatinoamericanes. En paral·lel forma part durant més de quinze anys de la junta directiva de MODAFAD, associació sense ànim de lucre pertanyent al FAD (Foment de l’Arquitectura i el Disseny) per al llançament i suport a dissenyadors emergents, assumint el rol de reclutador de talent, estilista i organització de desfilades.

Núria Mora - Entorn moda Barcelona

Nuria Mora, fashion consultant i dissenyadora. Estudis d’interiorisme i figurinisme a Iade i Felicidad Duce (LCI). Crea el seu propi atelier de moda desfilant en diferents edicions de la passarel·la Gaudí i Cibeles. Disseny, direcció creativa i consultoria en diverses empreses com Burberry Spain, Diktons, Rosa Clará, Maite by LC, Trovels, etc. Direcció de continguts i assessoria per a 080 Barcelona Fashion. Sessions docents en diferents escoles superiors de moda en temes de disseny i comunicació.

 

Montse Guals - Assessoria d'imatge

Montse Guals és assessora d’imatge, estilista i personal shopper i co-fundadora de Quémepongo, l’empresa d’assessoria d’imatge més rellevant de Barcelona i una de les primeres del país. Els seus serveis van dirigits de forma molt personalitzada tant a particulars com a empreses. A més, és formadora de professionals de la imatge a través de diverses activitats docents en cicles formatius i màsters.

Ana Sainz de la Maza - Protocol

Comunicadora i organitzadora d’esdeveniments, Llicenciada en Periodisme i Màster en Direcció de Comunicació Empresarial i Institucional (UAB, Universitat Autònoma de Barcelona). Després de 12 anys en els serveis informatius d’Antena3 TV, va obrir al 2003 la seva agència de comunicació agendaSComunes, des de la qual executa plans estratègics a la mesura de cada marca, empresa o organització, tant a Espanya com a Qatar (Orient Mitjà).

Jordi Iglesias - Comunicació de moda

Director de Serveis a Client a JWT. Ha treballat durant més de 20 anys per a clients internacionals i locals en diversos sectors. En l’àmbit docent, és Doctor en Publicitat per la Universitat Blanquerna sobre Identitat i marques de moda, i imparteix classes com a professor d’estratègia de comunicació de marques a la UAB, la Universitat Complutense i Blanquerna.

Damas Basté - Personal Branding

Llicenciat en Dret. Doctor de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna, Universitat Ramon Llull. Ha treballat com a consultor en projectes relacionats amb RH i noves tecnologies. Ha treballat en el sector de la moda, com a director de màrqueting per a una empresa PIME del sector i com a soci fundador d’un estudi de disseny, a més d’altres sectors i empreses. En l’actualitat treballa com a consultor, coach i formador. Com a consultor es dedica a la capacitació de persones i equips, i a la gestió estratègica del canvi i desenvolupament organitzacional. Com a coach (coaching executiu i life coaching), treballa a nivell individual, grupal i sistèmic, i forma part de l’equip docent de EFIC (Escola de Formació Integral en Coaching). Ha col·laborat com a formador en l’àmbit educatiu a ESADE Business School, EAE Business School, Universitat Internacional de Catalunya (UIC), BES (Business Engineering School), INSA Business, Marketing & Communication School, EATM-ESDi Escola d’Arts i Tècniques de la Moda, entre altres institucions.

Javier Ly - Taller d'estilisme

Editor de moda i estilista. Gran amant de l’art, la cultura i la socio-política intenta combinar aquestes tres passions amb els seus projectes personals. Des que va iniciar la seva carrera en solitari ha combinat la seva activitat d’estilista de moda per a publicacions a nivell nacional i internacional com Vein, Metal, Schön Magazine, Bon o Wonderland. A més, ha col·laborat amb marques com Art Dealer i Pablo Erroz, on ha exercit d’estilista per a campanyes, lookbooks i desfilades. Des de fa uns anys es dedica a la docència en temes d’estil, direcció i tendències.

David Urbano - Fotografia

El seu treball se centra principalment en la fotografia de moda i el retrat. Després de llicenciar-se en Psicologia, va estudiar fotografia.
Col·labora i ha col·laborat amb revistes, entre les quals es troben Vanidad, Vein, S Moda, Woman Madame Figaro, La Vanguardia Magazine, Women’s Health, Metal, etc., amb advertorials per a Louis Vuitton, Gucci, Diesel o Gas, i publicitat per a agències com SCPF, Road, Play&Type, etc. En el vessant artístic, ha format part en exposicions i espais com Els Recontres d’Arles, El Canal d’Isabel II, Tecla Sala i A Cop d’Ull en La Virreina Barcelona.
És l’editor i el director creatiu de Erase Editions, que engloba la revista Erase, sobre gent creativa relacionada amb l’art i la moda, i llibres d’autor en petites edicions.

Carlos Moreno - Taller de fotografia 1 (editorial de moda)

Fotògraf de moda. Llicenciat en Història de l’Art i amb un màster en Recerca en Art i Disseny per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat per a marques com Zara, Mango, Massimo Dutti, Tous o Carolina Herrera, i col·laborat amb revistes com Vogue España, Harper’s Bazaar España, Vanidad, Metal Magazine, VEIN o Hercules Universal.

DIzy Díaz - Taller de fotografía 2 (lookbook, ecommerce, instagram)

Fotògraf freelance. Al 2006 comença a col·laborar, al principi com a fotògraf, per a després formar el binomi creatiu que donarà vida a les col·leccions de la dissenyadora Krizia Robustella, guanyant el premi la millor col·lecció home i millor col·lecció dona en l’edició fall-winter 2011 de la 080 Barcelona Fashion Week. Autor de INDEX: Barcelona’s Fashion Environment, Generalitat de Catalunya 2011. Col·laborador de Eldorado Experience, Folch Studio (Silver Laus Award 2014 i Silver Laus Award 2015). Al 2014 comença a treballar com a responsable de fotografia ecommerce a Stradivarius, grup INDITEX. Actualment col·labora amb Folch Studio i entre els seus últims treballs es troben alguns still lifes per a Gymclass Magazine i les firmes Xavier Garcia i DOIY Design, entre altres.

Ana Páramo - Estilisme de celebrities

Llicenciada en Ciències de la Informació, branca Periodisme, per la Universitat Complutense de Madrid. He compaginat tasques d’estilisme de moda per a diversos mitjans com La Vanguardia, El País Setmanal o Woman, amb treballs en publicitat, desfilades de moda i programes de televisió d’entreteniment com Les Cireres, dirigit i presentat per Julia Otero, concursos musicals com El Número 1, per a Antena3 TV, i un llarg etcètera. Recentment, la seva col·laboració professional es va ampliar al camp dels gabinets de comunicació de moda, fent tasques de relacions públiques, organització d’esdeveniments i assessorament d’imatge per a celebrities.

Marina Vergés - Estilisme masculí

Llicenciada en Periodisme. Editora de moda de revistes femenines i especialitzada en moda masculina des de 2001, editora de moda de les revistes Men’s Health, Código Único i Hombre de Vanguardia. Actualment és col·laboradora del Magazine de La Vanguardia en moda masculina i femenina. Editora de moda i dels basars de tendències de la revista B-Guided. Consultora de moda masculina per a algunes marques i petites empreses. Directora del blog/magazine de life style masculí maverge.com.


SORTIDES PROFESSIONALS

 • Estilisme en publicacions de moda i publicitat
 • Personal Shopper
 • Assessoria en imatge personal i corporativa
 • Direcció artística
 • Relacions públiques
 • Assessoria d’equips de disseny
 • Selecció de personal
 • Assessor d’empreses en mitjans de comunicació
 • Assessor en tècniques de protocol i organització d’esdeveniments


ÀREES D’ESTUDI

1. Contextualització de l'entorn social contemporani (5 ECTS)
 • Comprensió global de la moda en el context actual.
 • Societat i economia del coneixement.
 • Segmentació social i diferenciació, influència de la xarxa.
 • Ús de les noves tecnologies.
 • Aproximació a les tendències a través de tècniques etnogràfiques i trend-forecasting.
 • Sociologia i simbologia de la moda.
 • El consum com a regulador de les societats actuals.
 • Tendències efímeres / no efímeres.
 • Gestió del coneixement i del capital intel·lectual.
2. Assessoria d'imatge, cicle de vida i components (5 ECTS)
 • La indústria de la moda i la seva internacionalització.
 • Mitjans de comunicació.
 • Les revistes, la passarel·la.
 • Factor disseny i formes de presentació.
 • Anàlisi de figures professionals de la moda.
 • Les exigències del mercat.
 • Anàlisi de les eines tradicionals de màrqueting.
 • Cicle del producte.
 • Procés de creació de col·leccions i ajustos interactius.
 • La creació de la imatge i la seva comunicació.
 • La marca independent.
 • Desenvolupament, patronatge creatiu i patronatge comercial.
 • Equilibri de les col·leccions independents.
 • Acabats i estilisme.
 • Imatge comercial i creativa de col·lecció: lookbook i desfilada.
 • Estratègia de comunicació de marca i de col·lecció.
3. Comunicació en la societat global (10 ECTS)
 • Visió estratègica de la comunicació.
 • Conceptes fonamentals de la comunicació en la indústria de la moda i els principals enfocaments d’anàlisi en relació amb el mercat i l’entorn.
 • El comportament del consumidor i el posicionament del producte.
 • Anàlisi de decisions associades al màrqueting mix i decisions associades a les estratègies de comunicació del producte i de la marca.
 • Els canvis d’hàbits empresarials.
 • El paper d’internet com a dinamitzador del cicle de vida del sector tèxtil.
 • Models de negoci emergents.
 • Tendències de màrqueting estratègic i conseqüències globals del mercat empresarial tèxtil-moda.
 • La comunicació corporativa.
 • Llenguatge i sistema de treball.
 • La comunicació interna i externa.
 • Els showrooms de premsa com a fonts d’informació.
 • Els portaveus, les notes i el dossier de premsa.
 • Les convocatòries, les rodes de premsa.
 • Els mitjans i publicacions corporatives.
 • Les relacions amb els mitjans.
4. Psicologia i percepció (4 ECTS)
 • A través de la visió de les conductes i les emocions, s’exploraran les relacions interpersonals amb la finalitat de reconèixer i millorar la comunicació, la intel·ligència, la conducta i l’emoció.
 • Llenguatge i creativitat.
 • Metodologia i estratègies de coaching per a definir l’estil de lideratge personal com a segell d’identitat.
 • Exploració i reflexió del coaching com a eina de comunicació clau en el desenvolupament de les persones.
5. Protocol, organització i producció d'esdeveniments (5 ECTS)
 • La planificació i organització d’un esdeveniment són vitals per a la imatge de l’empresa, des de la marca, servei, producte, posicionament i mapa de públics, fins al protocol, tant institucional com personal.
 • La identitat corporativa.
 • Creativitat, diferenciació.
 • Mitjans de comunicació i RRPP.
 • Consultoria de comunicació.
 • Producció i gestió d’esdeveniments.
6. Estilisme i imatge (14 ECTS)
 • El paper de l’estilista, figura clau en la detecció–generació dels canvis socials, i la seva aplicació en la creació d’imatge.
 • Direcció artística aplicada a moda.
 • Estilisme en els mitjans de comunicació.
 • L’estilisme des de la perspectiva de l’assessoria d’imatge.
 • La figura del personal shopper.
 • Iconografia fílmica.
 • Moda i gènere.
 • Moda i música.
 • La moda com a reflex dels esdeveniments històrics i socials de cada època.
 • Identificació de dissenyadors, marques de vestir i complements.
7. Projecte Final de Màster (15 ECTS)

Els estudiants realitzaran, al final del màster, un projecte en el qual hauran d’aplicar tots els aspectes considerats en els diferents mòduls. Aquest projecte ha de realitzar una contribució substantiva, tant professional com conceptual, al camp de la imatge, l’estilisme i la comunicació. El projecte està dirigit per professors i professionals de la moda i la imatge.


Admissions:

EATM | ESDi Barcelona.
Tel. (+34) 93 416 00 00
Fax. (+34) 93 237 74 74
Mail: info@eatm.com

Passeig de Gràcia, 114 pral. Barcelona