eatm

L’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda (EATM) va ser constituïda l’any 1968 per un grup de fabricants tèxtils i de confecció. Estaven convençuts de la importància de cobrir una necessitat social real: formar a professionals en el camp del disseny de moda amb una titulació reconeguda per la Universitat de Southampton, a través de la Winchester School of Art.

L’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda ha estat la primera escola que a nivell universitari, i amb un alt grau de creativitat, ha format a nombrosos professionals dins de l’Estat espanyol, i a la qual han concorregut i concorren alumnes tant d’Espanya com de l’estranger, coneixedors del prestigi del seu ensenyament i dels bons professionals que s’han format al nostre centre.

L’any 2000, EATM es fusiona amb l’ESDi, l’Escola Superior de Disseny de Sabadell, fundada l’any 1989 i adscrita a la Universitat Ramon Llull ( URL). Des del 1992, L’ ESDi s’ha convertit en el primer centre de l’estat espanyol en impartir estudis universitaris de disseny; en atorgar el títol propi de la Universitat Ramon Llull: “Graduat Superior en Disseny”. L’any 2000 se signa la fusió acadèmica amb l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda (EATM) de Barcelona, enfortint així tant l’especialitat de Tèxtil i Moda com la resta d’estudis impartits.

La fusió de les dues institucions ha suposat un salt qualitatiu i quantitatiu en la formació universitària que actualment s’imparteix; convertint l’eix Sabadell-Barcelona en un dels nuclis europeus més importants i avançats en l’ensenyament superior de moda i disseny.

Ambdues institucions coincideixen en què un dels puntals bàsics de la competitivitat i la diferenciació de les empreses és la seva aposta pel disseny. En aquesta línia, l’actuació conjunta possibilita una energia positiva en tots els sentits; tant per a la indústria com per a la societat.

Des del curs 2008-2009, l’ESDi imparteix la Titulació Oficial Universitària de Grau en Disseny com a centre adscrit a la Universitat Ramon Llull, seguint les directrius establertes a l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). Aquest és un fet de gran importància que permetrà que, una vegada graduat, el dissenyador pugui accedir a estudis superiors: màsters i postgraus, i al mercat laboral nacional i internacional en igualtat de condicions que la resta de titulacions oficials.

D’aquesta manera, lESDi s’ha convertit en la primera universitat espanyola en oferir Estudis Oficials de Grau en Disseny en totes les seves modalitats: Gràfic, Producte, Interiors, Moda, Audiovisual i Gestió del Disseny (Integració Multidisciplinària)

Actualment, EATM se centra en la formació contínua i avançada de perfils professionals específics de la indústria de la moda, la comunicació i el disseny, d’acord a la demanda empresarial actual. Situada al Passeig de Gràcia, centre neuràlgic de la moda i de les tendències de Barcelona, ofereix una formació professional de grau superior de qualitat, ajustada a uns escenaris de mercat globals, oberts i plurals.

contacta amb nosaltres

Si estàs interessat en algun dels nostres cursos o tens alguna consulta no dubtis en escriure’ns.

icono mail

4 + 13 =