Si bé es un dels estils més criticats en el món de la moda, extreure l’estereotip centrant-se en el frescor i la comoditat són els fonaments per a aconseguir el “look-de-festival-de-música” perfecte.

Pensar en el festival de música nord-americà Coachella desperta, casi indefectiblement, una barreja predeterminada de peces i accessoris: corones de flors, bralettes o tops de banyador, armilles amb serrells, vestits de macramé, shorts ajustats i botes. La “moda Coachella”, no obstant això, va traspassar les fronteres del festival californià fa anys, convertint-se en el segell de festivals musicals des d’Amèrica fins a Europa, aconseguint adquirir, fins i tot, la seva pròpia secció de peces en els retailers més grans de fast fashion.

Malgrat que els festivals musicals, com l’imminent Primavera Sound, són una vitrina de moda per a influencers i celebritats, i s’hi troben entre els esdeveniments favorits de coolhunters i trend forecasters, seguir cegament les tendències pot suposar més incomoditat que diversió. Aquests són alguns consells per a quins volen gaudir els festivals musicals amb el mínim de complicacions i el màxim d’estil:

Amb la recent tendència de “unicorn makeup”, els maquillatges amb purpurina s’han convertit en els preferits del públic dels festivals. No obstant això, s’ha de considerar que a causa de les llargues hores i les altes temperatures, els looks de maquillatge elaborats o sobrecarregats de productes no sempre són els millors aliats. Per a major practicitat, complementar una base o crema BB amb protecció solar i a prova de calor, amb una acolorida ombra d’ulls en crema (amb o sense purpurina), i delineador i rímel “waterproof”.

 

Respecte al pentinat, les temperatures han de dictaminar més que les preferències: si una melena solta es torna impossible, es pot intentar amb versions divertides de cues, trenes o monys.

 

Les botes s’han convertit en un clàssic dels looks de festival, però corresponen a motivacions més utilitàries que estilístiques: en festivals com Coachella i especialment Glastonburry, la pluja i el fang són convidats habituals davant els quals les botes donen una necessària protecció. No obstant això, la quantitat de temps que el públic ha d’estar parat i la calor poden contrarestar la practicitat de les botes. Depenent del pronòstic, les sabatilles esportives poden ser un bon substitut, especialment per al sòl asfaltat de Primavera Sound. 

 

 

Les bandoleres i les ronyoneres en clau 90’s són els accessoris més pràctics per a portar els teus essencials sense ressentir el pes extra d’una bossa. Les motxilles també poden demostrar la seva utilitat davant de la necessitat de portar un abric extra per les llargues i fresques nits de festival.

 

 

Pel que respecta als abillaments, una combinació justa entre capes i minimalisme pot ser la més còmoda. Les peces d’activewear, en aquest sentit, es tornen ideals, però els vestits solts, estil slip, monos o conjunts amb pantalons folgats o culottes també poden ajudar a formar combinacions de confort màxim encara en tendència.

Amb aquesta barreja d’elements, la funcionalitat va de la mà de l’estilització, ambdues potenciats per a una experiència musical divertida.

Quals són els teus consells de vestimenta per a festivals musicals? Comenta’ns!