La dissenyadora Núria Mora dirigirà els postgraus i el màster, destinades a estudiants de disseny i de altres disciplines per igual

A partir de aquest any, EATM – Escola d’Arts i Tècniques de la Moda incorporarà 5 nous postgraus i 1 nou màster, orientats tant a dissenyadors com a estudiants pertanyents a altres camps. Prioritzant las necessitats actuals de la industria, la oferta de formació inclourà titulacions en Disseny de Moda, Coolhunting i Branding, Marketing i Comunicació de Moda, Tendències i Estilisme, i Disseny de Bany, Íntim i Home/Activewear, que seran presentats aquest dijous 20 d’Abril en una sessió informativa.

La directora de las noves especialitzacions, Núria Mora, també directora creativa de 080 Barcelona Fashion, comenta els desafiaments que enfronta la Moda, i com aquests postgraus busquen formar joves per al futur de la industria.

 

  • Quin va ser l’objectiu principal a la hora de dissenyar els nous Postgraus EATM? Quines demandes del sector de la moda va considerar que era necessari saciar amb aquestes noves titulacions?

Els postgraus EATM han estat creats i dissenyats pensant en el vessant pràctic de la formació, és a dir, per a atendre la necessitat dels alumnes de Grau en Disseny o de qualsevol altra disciplina de conèixer, gràcies a professionals de la moda, com es desenvolupa la seva experiència en la vida real, què és el que les empreses requereixen a l’hora de captar talent.

 

  • Cóm va desenvolupar l’idea de un Postgrau en Disseny de Moda orientat a gent que no necessàriament s’hagi format en el sector? Quina demanda veuen en aquest sentit i cóm creuen que està mutant el món professional de la moda?

El món de la Moda genera molt interès entre els joves, tant en el seu vessant creatiu, però també per les noves professions  que la moda està desenvolupant, com per exemple en la previsió de tendències per a empreses, en la comunicació de moda i a través de les xarxes socials, els influencers, també en el àmbit de la distribució, el retail i l’e-commerce, etc. He observat que molts d’ells, que han estudiat diferents carreres o que treballen en camps diferenciats, a vegades molt allunyades d’aquest sector, al acabar-les finalment opten per redireccionar-se cap a la moda en las seves diferents facetes.

 

  • Fora del que significa dins del món dels blogs i les xarxes socials, què implica el coolhunting per a l’industria de la moda, per a les empreses? Des de fa quant de temps s’experimenta aquesta simbiosi entre ambdós mons?

Cada vegada més, conèixer per endavant què es el que va a desitjar el nostre client final, ajuda a les empreses a crear productes no solament bells, sinó que cobreixen les necessitats d’aquest consumidor, i, per tant, a augmentar les ventes.

 

  • A quins desafiaments s’enfronta el marketing i la comunicació de moda avui en dia?

Probablement sigui aquest el camp de la moda d’evolució més ràpida, precisament per les noves tecnologies i internet, el passatge d’un món off-line a un món online, i l’interrelació entre aquests dos mons, que han obert infinites possibilitats de comunicació, marketing i distribució.

 

  • Pel que fa al Postgrau en Disseny de Bany, Íntim i Home/Activewear, podem parlar de una revolució en aquest segment? Per què la formació en aquestes especialitats es torna cada vegada més necessària?

Existeixen alguns factors als que aquest postgrau desitja donar resposta. D’una banda, la vida sana i l’exercici físic ja han entrat en la nostra quotidianitat, el que ha disparat la demanda de productes activewear. D’una altra, donada la saturació i la competència en col·leccions de Prêt à porter, molts dissenyadors opten per altres especialitats de la moda, i probablement per ser Barcelona una ciutat junt al mar, sigui el bany i l’íntim unes de les més escollides. A més, d’un temps ençà, tots veiem cóm la moda íntima, els bodys, la cotilleria o les peces tècniques han entrat a formar part del nostre armari com vestuari habitual per mostrar.

sesion informativa